Harvest Finance Farm nedir?

kripto para piyasası konusunda araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, kripto para piyasasında en popüler birimler arasında yer alan Harvest Finance Farm merakla araştırılıyor. Peki, Harvest Finance Farm nedir? Ayrıntılar haberimizde...

Harvest, DeFi getirileri elde etmek için kaynakları bir araya toplayan farmerların oluşturduğu bir topluluktur. Harvest platformu, traderlar için en kârlı havuzları bulur ve trader yerine havuza para yatırabilir. Yani Harvest Finance, kullanıcıları için yield farming sürecini organize eden ve otomatikleştiren bir “getiri toplayıcı”dır. Bu çerçevede Harvest Finance Farm hakkındaki detaylar merakla araştırılıyor. Peki, Harvest Finance Farm nedir? Detaylar haberimizde...

Harvest Finance Farm nedir?

HARVEST FINANCE FARM NEDİR?

Merkezi Olmayan Finans (DeFi) büyüdükçe, protokollerin platformlarını kullanma karşılığında genellikle “stake” tokenları şeklinde token ödülleri sağlanması giderek yaygınlaşıyor. Bu ödüllerin toplanmasına genellikle “yield farming” veya “likidite madenciliği” denilmektedir. Bu süreçte aracı konumda bulunan Harvest Finance, birçok kullanıcıdan token toplar ve bunları kullanıcıları adına toplu olarak stake ederek, ağ ücretlerinden (gaz) tasarruf sağlar.

Harvest Finance düzenli olarak kullanıcıları adına ödül tokenlarını otomatik olarak toplar veya “hasat eder” (harvest). Daha sonra bunları, kullanıcıların yatırdığı temel varlıklarla takas ederek kazandıkları faizi birleştirir. Bu sayede kullanıcılar hem zamandan hem de çoklu işlem yapma ile ilişkili ağ ücretlerinden tasarruf etmektedir. Ayrıca otomatik birleştirme mekanizmaları aracılığıyla yıllık getirileri iyileştirir. Farmerlar birikim yaptığında, Harvest en son farming tekniklerini kullanarak bu mevduatlarla otomatik olarak en yüksek verimi elde ederler.

YIELD FARMING NEDİR?

Likidite madenciliği olarak da bilinen yield farming sistemi, bir çeşit borç verme sistemidir. Kripto parası olan bir trader, kendisinde olan kripto paraları platformun havuzuna ekler ve bu paraya belirli bir süre boyunca dokunmazsa, önceden belirlenen oranda faiz kazanır. Havuza eklenen kripto paralar, eklendikten sonra kilitlenir (stake) ve belirli bir süre boyunca bu tokenlara erişim imkanı olmaz. Stake edilen bu tokenların karşılığında platform, kullanıcıya ödül olarak token verir. Ancak stake edilen tokenın değerinin düşerse müdahale etme olanağı olmadığından, kazançlı olduğu kadar risk de barındıran bir sistemdir.

Lansman sırasında 0 token arza sahip olan FARM, 4 yıl boyunca basılacak, sabit kodlanmış maksimum 690.420 token arzıyla piyasaya sürülmüştür. Enflasyonu kontrol etmek için düzenli olarak yakılmaktadır. Madenciliği staking yoluyla yapılmaktadır.

 

Harvest Finance Farm nedir? ile ilgili etiketler Harvest Finance Farm coin kripto
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.