Hani yerlerde sürüklenmiştin?

Boğaziçi provokasyonu sırasında alçak bir iftira sosyal medya üzerinden dolaşıma sokulmuştu. Şeyma Altundal adlı bir öğrenci, gözaltına alındığı sırada yerde sürüklendiği, başörtüsünün açıldığı ve polis tarafından yeniden örtmesine izin verilmediğini ileri sürmüştü. Türk polisine yönelik karalama kampanyasına dönüşen bu yalan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı video ile çöktü.

"Yerlerde sürüklediler, başörtüm açıldı, ters kelepçe yapıldı, başörtümü takmama izin vermediler. Polis, 'Ben örteceğim senin başını. Eğ başını görürsün sen' dedi..."

Bu sözler Boğaziçi provokasyonu sırasında gözaltına alınan Şeyma Altundal adlı öğrenciye ait.

Bazı sosyal medya hesapları tarafından dolaşıma sokulan bu iddia üzerinden Türk polisine öfke devşirmeye çalışanların yalanı bir kez daha ortaya çıktı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü aşağıdaki iddiayı ortaya atan Şeyma Altundal'ın yalanını görüntülerle yüzüne çarptı. 

 

Hani yerlerde sürüklenmiştin?

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: “Gözaltına alınan öğrencilerden Şeyma Altundal gözaltı yapılırken yerlerde sürüklendiğini, başörtüsünün açıldığını, başörtüsünü yeniden takmasına izin verilmediğini..."

Suçun her türlüsüyle mücadele eden Türk Polisi, yalanın her türlüsüyle de mücadele ediyor

Mücadeleye devam"

Mesaja eklenen videoda ise iki ayrı görüntü var. Bunlardan ilki gözaltı sırasında çekilmiş bir görüntü. Altundal'ın rahatlığı, elindeki cep telefonu ile gözaltı işlemi yapan polisleri görüntüleyip taciz ettiği anlar görülüyor. Diğer görüntülerde ise Altundal'ın sağlık kontrolü için emniyetten ayrıldığı ana ilişkin. Çok net görülüyor ki, yeniden takmama izin vermediler dediği başörtüsü başında ve ne ters kelepçe ne de başkaca bir önlem alınmadan elini kolunu sallaya sallaya otobüse yürüyor. 

Hani yerlerde sürüklenmiştin? - Resim : 2

 

Hani yerlerde sürüklenmiştin? ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi Emniyet Genel Müdürlüğü Gözaltı şeyma altundal

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.