Hafize Gaye Erkan kimdir? Hafize Gaye Erkan kaç yaşında? Hafize Gaye Erkan ne iş yapıyor?

Hafize Gaye Erkan yaşamı ve kariyeri ile merak ediliyor. ABD’de 'Müthiş Türk kızı' olarak tanınan Hafize Gaye Erkan'ın ise Merkez Bankası Başkanı olarak göreve atanması gündem oldu. Hafize Gaye Erkan kimdir? Hafize Gaye Erkan kaç yaşında? Hafize Gaye Erkan nerede çalışıyor?

Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası yeni başkanı idi. Cumhurbaşkanı seçiminin 28 Mayıs'ta yapılan ikinci tur oylamasında Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Erdoğan'ın Kabine'de yeniliğe gitmesi beklenirken Merkez Bankası başkanının da değişeceği iddia edilmişti. Erdoğan'ın ekonominin başına eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i getirmesinin ardından kulislerde konuşulan iddia en sonunda gerçekleşmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan görevden affını istemesi ile bu akşam gündem oldu.

HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR?

Makine mühendisi bir baba ve matematikçi bir annenin kızı olarak 1982 yılında İstanbul'da doğdu. Erkan, İstanbul Erkek Lisesi'nden ikincilik ile mezun oldu. Üniversite sınavında Türkiye 26'ncısı olarak girdiği Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü rekor puanla bitiren Erkan’a aralarında Stanford, Princeton, Boston, Cornell, California'nın olduğu 9 üniversiteden burs teklifi geldi. Erkan, tercihini Princeton'dan yana kullandı. Böylece her yıl sadece 2 kişiye verilen 'Onursal doktora' bursu karşılığında Erkan, bir ev, ayda 3 bin 200 Dolar cep harçlığı ve ABD Ulusal Bilim Vakfı'ndan araştırmaları için sınırsız bütçe imkânına sahip oldu. 

HAFİZE GAYE ERKAN NEREDE ÇALIŞTI?

2019 yılında Crain's Bankacılık ve Finans Alanında Önemli Kadınlar listesine ve American Banker's Women to Watch listesine seçildi. 2018 yılında San Francisco Business Times'ın 40 Yaş Altı 40 ve Crain New York Business'ın 40 Yaş Altı 40 listelerine seçildi.

Mart 2022'de Fortune 500 firması Marsh McLennan'ın Yönetim Kurulu'na katılan Erkan, 2019'dan şirketin 2021'de LVMH tarafından satın alınmasına kadar Tiffany & Co. Yönetim Kurulu'nda görev yaptı. Ayrıca Princeton Üniversitesi Yöneylem Araştırması ve Finans Mühendisliği Bölümü Danışma Konseyi'nde görev yapıyor.

First Republic Bank'ta yaklaşık sekiz yıl boyunca İcra Kurulu Eş Başkanı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyesi, Baş Yatırım Sorumlusu, Baş Mevduat Sorumlusu ve Eş Risk Sorumlusu gibi görevlerde bulundu.

Daha önce, Goldman Sachs'ta neredeyse on yıl geçirdi. Genel Müdür ve Finansal Kurumlar Grubu Analitik ve Stratejiler Başkanı olarak, büyük ABD bankalarının ve sigorta şirketlerinin Yönetim Kurullarına ve üst yönetim ekiplerine bilanço yönetimi, stres testi ve sermaye planlaması, risk yönetimi ve birleşme ve satın alma konularında danışmanlık yaptı.

Son Resmi Gazete kararına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, MB Başkanı olarak Hafize Gaye Erkan'ı atadı.

 

Hafize Gaye Erkan kimdir? Hafize Gaye Erkan kaç yaşında? Hafize Gaye Erkan ne iş yapıyor? ile ilgili etiketler ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.