Hac Kayıtları Ne Zaman? 2023 Hac kayıt ve güncelleme başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Hac ön kayıt tarihleri için beklenen açıklama geldi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hac kaydı ve güncelleme işlemlerinin başlayacağı tarihi duyurdu. Pandemi nedeniyle 2022 yılında hac kurası çekilmemişti. Yeni kuralar için gözler Diyanet'teydi! Peki, Hac kayıt ve güncelleme tarihi ne zaman 2023?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni hac başvuru işlemleri için protokolün ocak ayında imzalanacağını belirtmişti. Erbaş, son dakika 2023 hac ön kayıt başvuruları için tarihi duyurdu. Hac başvuruları ise e-devlet üzerinden alınacak. İşte, Hac kayıtlarıve güncelleme işlemi...

HAC KAYITLARI NE ZAMAN 2023?

2023 Hac için ilk kez kayıt yaptıracaklar veya kayıtlarında güncelleme işlemi yapacaklar, bu işlemlerini 5-26 Ocak 2023 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapabilecek.

Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr adresinden ve tüm il ve ilçe müftülüklerinden bilgi alınabiliyor.

HAC KAYITLARI NE ZAMAN 2023 Hac kayıt ve güncelleme başvurusu nasıl, nereden yapılır

Hac ön kayıt ücretlerine dair henüz bir detay bulunmuyor.

Fuat Oktay, ''9 Ocak’ta Cidde’de düzenlenecek Hac Konferansı’nda, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın hac talepleri dahil, milletimizin kutsal topraklara teveccühünün kontenjanlara yansıması için gerekli irade ortaya konacaktır.” dedi.

Hac Kayıtları Ne Zaman? 2023 Hac kayıt ve güncelleme başvurusu nasıl, nereden yapılır? ile ilgili etiketler Hac
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.