Hablemitoğlu suikasti soruşturmasında kritik gelişme: Talimatı veren isim ortaya çıktı

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun hayatını kaybettiği suikastle ilgili yürütülen soruşturmadan çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında tutuklanan Enver Altaylı'nın suikast talimatını FETÖ'nün sözde Türkiye imamı Mustafa Özcan'dan aldığı tespit edildi.

Ankara'da 20 yıl önce FETÖ/PDY'yi anlatan kitabıyla ilgili çalışmaları sürerken öldürülen Necip Hablemitoğlu suikastıyla ilgili "siyasi ve askeri casusluk" ve "FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği' suçlarından hükümle cezaevinde yatan Enver Altaylı da tutuklandı. Sabah gazetesinden Halit Turan'ın haberine göre, FETÖ terör örgütünün sözde Türkiye İmamı olan firari örgüt yöneticisi Mustafa Özcan'ın Enver Altaylı üzerinden Hablemitoğlu'na ulaşarak FETÖ ile ilgili yaptığı çalışmalarından vazgeçirmeye çalışıldığı ortaya çıktı. Yapılan HTS analizlerinde baskı girişimiyle ilgili irtibat trafiği de ortaya konuldu. Mustafa Özcan ile Enver Altaylı Necip Hablemitoğlu'nu yapmış olduğu çalışmalardan vazgeçiremeyeceklerini anlayınca da silahlı eyleme dönüşen sürecin başladığı belirtildi.

Şimdiye kadarki iki operasyonda Bozkır'ın yanı sıra Enver Altaylı ile Mustafa Levent Göktaş'ı cinayet için görüştürdüğü değerlendirilen Aydın Köstem, Göktaş ile birlikte hareket eden Özel Kuvvetler'den emekli Mehmet Narin, suikastın tetikçisi olduğu değerlendirilen Ahmet Tarkan Mumcuoğlu ve azmettiriciler arasındaki Fikret Emek tutuklandı. Suikastın planlayıcısı olduğu iddia edilen dönemin Özel Kuvvetler Komutanlığı MAK Alay Komutanı Mustafa Levent Göktaş ise firar etti.

ENVER ALTAYLI DA HABLEMİTOĞLU SUİKASTINDAN TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında "siyasi ve askeri casus" ile FETÖ terör örgütü üyeliğinden hüküm giyen tutuklu Enver Altaylı da cezaevinden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına getirilerek ifadesi alındı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınan Altaylı sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından Hablemitoğlu suikastından da tutuklandı.

FETÖ İMAMI ENVER ALTAYLI İLE HABLEMİTOĞLUNA BASKI YAPTI

İfadeler, HTS kayıtları, istihbarat raporları sonrasında Hablemitoğlu'nun ölümünden kısa bir süre önce, FETÖ/PDY'nin sözde Türkiye İmamı olan firari örgüt yöneticisi Mustafa Özcan ile Enver Altaylı aracılar vasıtası ile görüşmeler yaparak Hablemitoğlu'nu FETÖ ile ilgili olan çalışmalarından vazgeçirmeye çalıştığı ortaya konuldu. Yapılan bu baskının irtibat trafiği de tüm detaylarıyla soruşturma dosyasına eklendi.

İKNA EDEMEYİNCE SİLAHLI EYLEM SÜRECİ BAŞLADI

Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, Özcan ile Altaylı'nın Hablemitoğlu'un FETÖ ile ilgili çalışmalarından vazgeçirme çabaları sonuçsuz kaldı. Bu süreçten sonra ise devreye silahlı eylem süreci girdi.

Daha önce gözaltına alınan Aydın Köstem üzerinden o dönem Özel Kuvvetler Komutanlığı MAK Alay Komutanı olan emekli Albay Mustafa Levent Göktaş ile irtibatlanarak, silahlı eyleme dönüşen sürecin işletilmeye başlandığı belirtildi.

Hablemitoğlu suikasti soruşturmasında kritik gelişme: Talimatı veren isim ortaya çıktı ile ilgili etiketler Necip Hablemitoğlu soruşturma suikast talimat
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.