Habertürk sunucusu M. A. Ersoy'un canlı yayındaki sözleri tartışma yarattı ama işin aslı çok başka...

Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, canlı yayında arama-kurtarma çalışmalarıyla ilgili tartışma yaratan ifadeler kullanmıştı. Ersoy, canlı yayında söylediği sözlerle ilgili bir açıklama yaptı. Ersoy'un açıklamalarının ardından gerçeğin bambaşka olduğu ortaya çıktı.

Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle oluşan can ve mal kaybı tüm Türkiye'yi ağlattı. Arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili gelişmeleri deprem bölgesinden takip eden Gazeteci Mehmet Akif Ersoy'dan çarpıcı bir iddia gelmişti. Arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili konuşan Ersoy, "Üzülerek paylaşıyorum, çok yerden duydum. Diyorlar ki arama kurtarma yapıyoruz, tam çocuğa ulaşacağız pat başka bir ekip gelip 'sizin işiniz bitti, çekilin biz çıkaracağız' deyip kameraları çağırıyorlar." dedi. Mehmet Akif Ersoy'un bu iddiası ortalığı karıştırdı.

GERÇEK BAMBAŞKA ÇIKTI

Ersoy'un tartışma yaratan sözlerinin ardından gerçeğin bambaşka olduğu öğrenildi.

Mehmet Akif Ersoy, Habertürk canlı yayınında söylediği sözlerle ilgili açıklama yaptı. Ersoy, ‘’Ekipler bana şunu belirtti. UMKE’nin sağlık yetkilileri de enkazdan kurtarılma anında müdahale ediyor. Canlıların enkazdan çıkarılma anında UMKE’nin sağlık personelinin devreye girmesi gerekiyormuş. Bu sebeple böyle şeyler yaşanıyormuş. Enkaza müdahale eden ekipler arasında uzmanlığa göre enkaz biçimine göre kişilerin devreye girdiği, enkaz ekiplerinin zaman zaman iş konusunda paslaştıklarını söylediler.’’ diyerek konuya açıklık getirdi.

Ersoy'un sözlerinden özetle, arama-kurtarma ekiplerinin enkazda inceleme yapıp, titizlikle çalışarak insan ve hayvanlara ulaştığı, yolun açıldığı, daha sonra da UMKE ve AFAD ekiplerinin devreye girdiği öğrenildi. Canlının sağlığı açısında ise UMKE ekiplerinin hayati müdahaleyi yapmak için devreye girdiği anlaşıldı.

 

 

Habertürk sunucusu M. A. Ersoy'un canlı yayındaki sözleri tartışma yarattı ama işin aslı çok başka... ile ilgili etiketler Mehmet Akif Ersoy Habertürk
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.