Güneş Tutulması Ne zaman? 2022'nin ikinci Güneş Tutulması Türkiye'den İzlenebilecek mi?

Her Güneş Tutulması merakla takip ediliyor. Dünyanın pek çok noktasından izlenebilen tutulma 2022 yılında ikinci kez gerçekleşiyor. Peki Güneş Tutulması ne zaman, hangi tarihte? 2022 Güneş tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? İşte detaylar...

Bu yıl Ekim Ayında Yaşanacak Olan Güneş Tutulması için geri sayım da başladı. Ay'ın Dünya ile Güneş arasına girmesiyle olan Güneş Tutulması 2022 yılında ikinci defa gerçekleşecek. Peki Güneş Tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

Halk Arasında Güneş tutulması ile deprem arasında bir bağ olduğuna inanılıyor. Bilim bu soruyu henüz cevaplamasa da tutulma günleri tüm dünyada merak ediliyor.

GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Güneş Tutulması bu yıl 25 Ekim 2022 tarihinde gerçekeleşecek. Saat 11:58'de gerçekleşmesi beklenen Güneş Tutulması bu yıl ikinci kez olacak.

Güneş Tutulması Nereden İzlenebilecek?

Tutulma İzlanda, Avrupa, Kuzey Doğu Afrika, Batı Asya, Hindistan ve Batı Çin'den izlenebilecek. Türkiye'den ise ışıktan ve şehir merkezlerinden uzak noktalarda Güneş Tutulması izlenebilecek.

Güneş Tutulması Ne zaman? 2022'nin ikinci Güneş Tutulması Türkiye'den İzlenebilecek mi? ile ilgili etiketler güneş tutulması
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.