Grip nasıl geçer? Ne iyi gelir? Gribe iyi gelen yiyecek ve içecekler

Sıcak bir ortamda oturup hava almak için camı açtığımızda hastalanabileceğimiz aylar yaklaşıyor. Grip tedavisi, nasıl geçtiği, gribe hangi yiyecek ve içeceklerin iyi geldiği vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında. Peki, grip nasıl geçer? Gribe hangi yiyecek ve içecekler iyi gelir? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Kış sezonunun yaklaşmasıyla grip sezonuda beraberinde geliyor. Gribi kendi imkanlarıyla yiyecek ve içeceklerle geçirmeye çalışan vatandaşlar, gribe hangi yiyeceklerin iyi geldiğini merak ediyor. Peki, grip nasıl geçer? Gribe hangi yiyecek ve içecekler iyi gelir? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Grip nasıl geçer? Ne iyi gelir? Gribe iyi gelen yiyecek ve içecekler

GRİBE NE İYİ GELİR?

Grip sezonu resmen açıldı! Mevsimsel geçişler dolayısıyla insanlar grip hastalığına yakalanıyor ve aldıkları reçeteli ilaç tedavisinin yanısıra grip nasıl geçer sorusu ile birlikte gribe iyi gelen yiyecekler ve içecekler detaylıca araştırılıyor. Zira okul dönemi, iş hayatının aksamaması amaçlanarak, gribe iyi gelen yiyecek ve içecekler ile grip nasıl geçer sorusunun cevabı oldukça önemli hale geldi. İş hayatında, okul hayatında, sıkça görülen grip, bulaşıcı olmakla birlikte, tedbir alınmadığı zaman kötü sonuçlara sebep olabiliyor. Ofislerde, toplu taşımalarda veya evde bir kişi soğuk algınlığına yakalanan kişi, el teması, nefes alma-nefes verme gibi durumlarda çevresindeki insanlara bulaştırabilir. Bu virüsün en önemli özelliği, çok çabuk bir şekilde insanla temas halinde olabilir.

Grip, influenza isimli virüsün neden olduğu, aniden başlayan 39°C üzerinde ateş, halsizlik, şiddetli kas ve eklem ağrıları, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle seyreden bulaşıcı bir viral enfeksiyondur. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde; çocuklarda, yaşlılarda ve kalp, akciğer hastalığı, böbrek hastalığı, şeker hastalığı gibi kronik hastalığı olan kişilerde ölüme kadar varılabilen ciddi sonuçlara yol açabilir. Grip, halk arasında genellikle soğuk algınlığı ile karıştırılabilmektedir ancak her ikisi çok farklı durumlardır. Grip ilk 24-72 saat arasında bulaşıcı hale gelir ve bazı durumlarda ölümcül hale gidebilir. Bu nedenle hastalarda belirtiler şiddetliyse, durum giderek kötüye gidiyorsa, ateşiniz düşmüyorsa (veya şu durumlar söz konusu ise: nefes alma zorluğu, kalıcı ateş, kusma, ağrılı yutma, kalıcı öksürük, kalıcı tıkanıklık ve baş ağrısı) mutlaka hekime başvurmanız gerekir. Hastaların kesinlikle hekime başvurmadan ateş düşürücü ilaçlar ya da antibiyotik kullanmaması gerekir.

GRİBE İYİ GELEN YİYECEKLER VE İÇECEKLER NELERDİR? GRİP NASIL GEÇER?

Çoğunlukla, grip halindeyken aile büyükleri portakal suyu içilmesini tavsiye eder. Fakat yeni araştırmalara göre portakal suyunun hızlı ve aşırı tüketilmesi, mide rahatsızlıklarıyla birlikte şeker rahatsızlıklarını tetikleyebiliyor. Zira, bir bardak portakal suyunun içerisinde 4-5 adet portakal olduğunu ve bu portakalın yaklaşık 20-30 saniyede tüketildiği gerçeği var.
Çeşitli internet sitelerinde, Rosito Arvigo'nun çorba tarifi oldukça dikkat çekici:

Malzemeler: Doğranmış yarım lahana, doğranmış 1 soğan, 4-5 diş havanda dövülmüş sarımsak, dilimlenmiş 3 havuç, 3 adet doğranmış kereviz, 6 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 1 limonun suyu.

Hazırlanışı: Sebzeleri yaklaşık 30 dakika kadar haşladıktan sonra zencefil ve sarımsağı ekleyip 5 dakika daha haşlayın. Tencereyi ateşten alıp çorbayı blenderden geçirin. Son olarak limonu ekleyip karıştırın. Grip sırasında tıkanan solunum yollarını açmak için bir miktar kırmızıbiber ekleyerek içebilirsiniz.

Haşlama balık, tavuk suyu, haşlama tavuk, tavuk ve sebze çorbaları, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil çayı, ekinezya çayı, kuşburnu çayı, adaçayı, papatya çayı, okaliptüs çayı.

Grip boyunca vücudunuzun susuz kalmamasına dikkat etmelisiniz. Bitki çayları bu konuda size yardımcı olabilir. Sıcak çay aynı zamanda boğaz ağrılarını ve öksürüğü hafifletir.

Sindirimi zor, ağır yemekler sindirilirken daha çok enerji harcadığı için bu tip yiyeceklerden uzak durun.

Mantar: Mantar gribe iyi gelir, yukarıda virüslerin kış aylarında ve ilkbaharda daha sık etkilediğini söylemiştik. Mantarın neredeyse bu dönemlerde ortaya çıkması şüphesiz teasadüf değil.

Genel sağlık açısından faydalı olan mantar gribe karşı iki önmeli silah içerir, selenyum, selenyum beyaz kan hücrelerinin hastalıkla mücadele etmesine yarayan sikotinler üterir. Diğer silah ise lifin bir antimikrobiyal türü beta glukan içerir, hücrelerin enfeksiyonları silip atmasına katkıda bulunur.

GRİBE İYİ GELEN İÇECEKLER

Gribe iyi gelen içecek menümüzde, özellikle bitki çayları bulunuyor. Harvard Üniversitesi'nin çalışmaları, günde içilen 5 bardak çayın, bağışıklık sistemini güçlendirdiğine inanıyor. Bununla birlikte gribe iyi gelen içecekler içerisinden, ilginç bir içecek daha var;
Ballı Limon Çayı: Grip olduysanız mutlaka denemeniz gereken bitkisel tedavi metodlarının başında gelir. Bal başlı başında doğal antibiyotidir. Limon ise enfeksiyonlara karşı etkilidir. Bu iki karışımın gribe faydası inanılmazdır.

 

 

Grip nasıl geçer? Ne iyi gelir? Gribe iyi gelen yiyecek ve içecekler ile ilgili etiketler grip nasıl geçer
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.