Google, bu yıl da 23 Nisan'ı unutmadı! İşte 2023'ün 23 Nisan doodle'ı

Google, her yılın 23 Nisan'ında olduğu gibi bu yıl da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı unutmadı... Türkiye'deki kullanıcılara özel bir doodle yayınlayan arama devi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 103. açılış yıldönümünde Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu özel günü bizimle beraber kutladı. İşte Google'ın 2023 23 Nisan'ına özel doodle'ı...

Dünyanın en popüler arama motorlarından biri olan Google, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı unutmayarak, Türkiye ile beraber kutladı.

"Google.com" üzerinden Türkiye'deki tüm kullanıcıların 23 Nisan'ı kutlamak için özel bir doodle yayınlayan şirket, yeni doodle'ında 2 çocuğa yer verdi. Tasarımsal olarak aynı bir çocuk elinden çıkmışa benzeyen doodle, Türk bayrağı taşıyan ve 23 Nisan'ı kutlayan çocuklara itahfen yapılmış.

Google, bu yıl da 23 Nisan'ı unutmadı! İşte 2023'ün 23 Nisan doodle'ı

Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz üzere Google, 23 Nisan özel doodle'ında 'Google' ilk 'O'sunda Türk bayrağına yer vermiş.

Google'ın bu yılki 23 Nisan'ı kutlamak için yayınladığı doodle'ın açıklama sayfasında ise şu sözlere yer vererek Türkiye'deki tüm kullanıcıların 23 Nisan'ını kutladı;

"Bugünün Doodle'ı Türkiye’nin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor. 1920 yılında bugün, Türk milleti Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması yolunda oldukça önemli bir adım attı. Türkiye'nin bağımsızlığını kutlamanın yanı sıra, tam dokuz yıl sonra meclis, Mustafa Kemal Atatürk'ün teklifi üzerine 23 Nisan'ı çocuklara armağan ederek ulusal bayram ilan etti. Böylece Türkiye, resmen bir Çocuk Bayramı kutlayan ilk ülke oldu.

Bu ulusal bayram sadece Türkiye'den değil dünyanın dört bir yanından çocukların bir araya gelerek kutlama yapmasına ve kültürel etkileşimde bulunmasına vesile oluyor. 23 Nisan’ı kutlamak için ülke genelinde okullarda çocuklar halk danslarına ve şiir dinletilerine yer verilen gösterilere katılıyor, bilimsel deneyler yapıyor ve şarkılar söylüyor. Kutlamalarda Türk bayrağı ve kırmızı-beyaz süslemeler yaygın olarak kullanılıyor. Çocuklar ayrıca yılın bu gününde sembolik olarak TBMM'de sandalyeyi devralmaya ve ülkeyi yönetmeye davet ediliyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun Türkiye!"

Google, bu yıl da 23 Nisan'ı unutmadı! İşte 2023'ün 23 Nisan doodle'ı ile ilgili etiketler Google 23 Nisan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.