Gıda fiyatları düşecek mi? Doların düşmesiyle market fiyatları ucuzlayacak mı?

Doların düşmesi gıda ve market fiyatları düşecek mi sorusu vatandaşlar tarafından yakından inceleniyor. Sabah saatlerinde 18 TL’yi aşan ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomik anlamdaki mevduat açıklamasıyla dolar 13.5 TL’nin altına kadar düştü. Peki dolardaki düşmeyle market fiyatları ucuzlayacak mı?

Merkez Bankası tarafından 100 baz puanlık faiz indirimiyle tarihi rekor kırarak 18 TL’nin üzerine kadar çıkan dolar, TL karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından sonra sert bir düşüş yaşadı. 2021 yılı için gerçekleştirilen son kabine toplantısı ile birlikte Erdoğan, TL mevduatı konusunda açıklamalar yaparak doların %30 kadar değer kaybetmesine neden oldu.

Erdoğan, Kabine Toplantısının hemen ardından kurdaki dalgalanmaları durdurmak adına alınacak 10 maddelik tedbiri kamuoyu ile paylaştı. Erdoğan, "Hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak. Türk lirası mevduat geliri kur altında kalırsa aradaki fark ödenecek." dedi.

Gıda fiyatları düşecek mi? Doların düşmesiyle market fiyatları ucuzlayacak mı?

GIDA FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Son haftalarda özellikle marketlerdeki gıda fiyatlarının inanılmaz derecede artması sonrasında vatandaşlar gelen zamlarla beraber gıda ihtiyaçları konusunda sıkıntıya girmişti. Sabah saatlerinde 18 TL olan dolar, Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında 13.5 TL’ye kadar gerileyince raflardaki fiyatların az da olsa ucuzlamaya gitmesi bekleniyor.

Sabah saatlerinden itibaren gıda fiyatlarındaki indirimlerin vatandaşın cebine de yansıması artık tamamen an meselesi haline geldi. Dolardaki düşüş ile birlikte doğal olarak vatandaşların marketlerdeki gıda fiyatlarının ne zaman ucuzlayacağı konusunda az daha sabırlı olmaları gerekebilecek.

Gıda fiyatları düşecek mi? Doların düşmesiyle market fiyatları ucuzlayacak mı? ile ilgili etiketler market Gıda Dolar market fiyatları gıda fiyatları
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.