Gib vergi yapılandırılması nasıl yapılır? E-devletten yapılabiliyor mu?

GİB vergi yapılandırmasının nasıl yapılacağı merakla araştırılıyor. Vergi ve prim borç yapılandırma 27 Ağustos 2018 Pazartesi yani bugün sona erecek. Vergi borcu olanlar vatandaşlar yapılandırmasının nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki Gib vergi yapılandırılması nasıl yapılır? E-devletten vergi yapılandırılması yapılabiliyor mu? Detaylar haberimizde...

Gib vergi yapılandırılması nasıl yapılır? Vergi ve prim yapılandırma için için bugün son gün. Vergi yapılandırılması işlemlerinin nasıl yapılacağı ise günün aranan soruları arasında yer almıştı. Vergi yapılandırma detaylarını sizler için araştırdık. Peki Gib vergi yapılandırılması nasıl yapılır? E-devletten vergi yapılandırılması yapılabiliyor mu? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Gib vergi yapılandırılması nasıl yapılır?  E-devletten yapılabiliyor mu?

VERGİ BORCU İÇİN NEREYE ÖDEME YAPILIR?
Vergi borcu olanlar internetten vergi borcu ödeme nereye yapılır sorusunun yanıtını arıyor. Vergi dairelerine vergi borcunuzu ödeyebilirsiniz.

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRMA KAPSAMINDA?
Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun 18/05/2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Söz konusu kanun ile:
– 31.03.2018 tarihi itibariyle gecikmiş vergi borçlarında Yurt İçi ÜFE oranında güncelleme,
– Motorlu Taşıtlar Vergisinde büyük oranda ödeme kolaylığı,
– Trafik Para Cezaları ve diğer idari para cezalarında önemli indirim,
– Peşin ödemelerde Yurt İçi ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %90 indirim,
– Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının %50’sinin silinmesi,
– Vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında %80’e varan indirim,
– İşletme kayıtlarının cezasız ve faizsiz olarak gerçek duruma uygun hale getirilmesi,
– Eczanelerde cezasız faizsiz stok düzeltme,
– Matrah ve vergi artırımında vergi incelemesinden muafiyet,
– İnceleme ve tarhiyat safhasındaki borçlar için yapılandırma,
– Beyan edilmemiş gelirler ve kazançlar için pişmanlıkla cezasız ve faizsiz beyan,
– Yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması,
– Borçları 18 taksitte 36 ay sürede ödeme,
– Yapılandırılan borçları anlaşmalı bankaların banka kartı ve kredi kartı ile ödeme,
– Vadesi 31.12.2013 tarihinden önce olan 100 TL ve altındaki borçların silinmesi, gibi çok önemli imkanlar getirilmiştir.

VERGİ BORCU SORGULAMA
Gelir İdaresi Başkanlığı E Devlet işbirliği ile Vergi Borcu Sorgulama hizmeti verilmektedir. https://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu adresinden E Devlet şifresi ve TC kimlik numaranız ile sorgulama yaparak vergi borçlarınız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

VERGİ BORCU YAPILANDIRMA SON DAKİKA!
Vergi borcu yapılandırmada süre uzatıldı... Başvurusu bugün sona erecek olan yeniden yapılandırmada süre 27 Ağustos 2018 tarihine kadar uzatıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada vergi dairelerinin bugün saat 23:59'a kadar açık olacağı duyuruldu.

Temmuz ayının sonunda yapılandırma için vatandaşlara tanınan süre tamamlanacak ve bu nedenle borçlarını yapılandıracakların kalan süreyi iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Vergi borcu yapılandırma ile emlak ve çevre temizlik vergisi dışında kalan tüm vergi borçları yapılandırılabilecek. Yapılandırma kapsamında peşin ödeme yapanların gecikme faizi yüzde 95 oranında silinecek. Ancak yapılandırma için hükümet tarafından belirlenmiş bir tarih var. İşte, vergi borcu yapılandırma ne zaman bitecek sorusunun yanıtı ve sorgulama ekranı ekranı haberimizin devamında...

VERGİ BORCU YAPILANDIRMA SON TARİH AÇIKLANDI
Vergi borçlarının yapılandırılması için hükümet bir tarih belirledi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yaptığı açıklamaya göre; “Vergi borcu olanlar için 31 Temmuz son fırsat” Yani önümüzdeki Salı günü mesai bitimine kadar yapılandırma için başvurmanız gerekiyor.

2018 Vergi borcu yapılandırma internetten başvuru, sorgulama ekranını haberimizin devamında bulabilirsiniz.

SMS İLE BORÇ SORGULAMA
Vergi borçları için cep telefonunuzu kullanarak da sorgulama yapabilirsiniz. SMS'le sorgulama için; BORC boşluk T.C KİMLİK NUMARASI boşluk ANNE KIZLIK SOYADININ İLK 2 HARFİ yazıp 1189 a mesaj atmanız yeterli.

Gib vergi yapılandırılması nasıl yapılır? E-devletten yapılabiliyor mu? ile ilgili etiketler GİB e-Devlet vergi yapılandırması nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.