Genelge ile markette satışı yasaklı ürünlerde neler oluyor?

Koronavirüsle mücadele için uygulanan tam kapanma sürerken fırsatçılar da fiyatları arttırarak vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile marketlerde bazı ürünlerin yasaklanması sonrası fırsatçıların internet satışında fiyatlara zam yaptığı öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde yayınladığı genelge ile 7 Mayıs tarihinden itibaren temel ihtiyaç malzemeleri hayvan mamaları ve kozmetik ürünleri dışındaki ürünler zincir ve süpermarketlerde satılamayacak. Genelgenin küçük esnafı korumak için yayınlandığı belirtilirken ortaya çıkan bir ayrıntı dikkat çekti.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlara göre, internette süpermarketlerde satılamayan ürünlerin internetteki satış fiyatları arttı. Öte yandan bir zincir marketin yasaklanan ürünleri internetten satmaya devam edeceği ortaya çıktı.

Genelge ile markette satışı yasaklı ürünlerde neler oluyor?

Vatandaşlar, marketlerde fiyatların artmasının yanı sıra internet satışlarında da oluşan benzer duruma isyan etti. İçişleri Bakanlığı, dün yayınladığı genelgede semt pazarlarının sebze ve meyve satışlarının cumartesi günleri açık olacağını duyurmuştu. Pazar yerlerinin açılmasının sebze ve meyve fiyatlarına nasıl yansıyacağı merak konusu oldu.

Genelge ile markette satışı yasaklı ürünlerde neler oluyor? ile ilgili etiketler market İnternet zam süpermarket ürün yasak genelge satış
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.