Gençlik ve Spor Bakanlığı üniversitelilere 1800 TL yardım parası veriyor! İşte GSB beslenme yardım detayları...

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu bu yıldan itibaren her ay öğrenciler için beslenme desteği verileceğini açıkladı. Kasapoğlu'nun açıklamasının ardından beslenme desteğine yönelik detaylar büyük bir heyecanla araştırılmaya başlandı. İşte detaylar...

Bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Yurtları 2022- 2023 eğitim öğretim yılı 2. faz yurt yerleştirme sonuçlarına ilişkin Cebeci Yurt Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Sonuçlanan 2. fazın gençlere ve ailelerine hayırlı olmasını dileyen Kasapoğlu, "Yurtlarımız 81 ilimizde, ilçelerimizde eşi benzeri olmayan bir hizmet anlayışı, kapasite ve heyecanla devam ediyor. Bu yıl ilk üniversiteye yeni başlayacak 316 bin 460 öğrenci ile eğitimi devam eden 98 bin 845 öğrenci ilk süreçte tekrar başvuru yaptı. Yerleştirmeler tamamen dijital ortamda, 12 kamu kurumunun değerlendirme, analiz süreciyle objektif olarak yapıldı. Gelir, başarı ve sosyal durum baz alındı." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı üniversitelilere 1800 TL yardım parası veriyor! İşte GSB beslenme yardım detayları...

1800 TL BESLENME DESTEĞİ VERİLECEK

Bu yıl her ay 1800 lirayı beslenme desteği olarak gençlerimizin hizmetine sunuyoruz. Öğrenim kredilerinde de geri ödemelerde ÜFE farkı yükünü nasıl gençlerimizin omzundan aldıysak, dünyada yaşanan ekonomik süreçler sonucunda da gençlerimizin etkilenmemelerini sağlamak için gerekeni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. " ifadelerini kullandı.

GSB 1800 TL BESLENME DESTEĞİ NASIL ALINIR?

GSB tarafından üniversite öğrencilerine sağlanacak 1800 TL'lik beslenme yardımıyla ilgili başvuru sürecine yönelik detaylar açıklandığında haberimizde yer vereceğiz. Diğer taraftan, güncel duyurular hakkında bilgi sahibi olmak için de GSB'nin WEB sayfasında yer alan "duyurular" sekmesini kontrol ediniz.

İlk fazda yüzde 80'lik bir yerleştirme oranıyla rekor kırdıklarını ve 41 il merkezindeki tüm başvuran öğrencilerin yerleştirildiğini hatırlatan Kasapoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu çok güçlü bir başarı. Tesadüf değil. Bu başarının arkasında 20 yıllık bir süreç var. Her yıl üstüne yeni çalışmaların eklendiği bir vizyon, doğru zamanda, doğru yerde yapılan yatırımlar var. Gençlik için sürekli gayret gösteren devasa bir kadro var. Bu başarının arkasında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın genç odaklı hizmet ve siyaset anlayışı var. Gençleri önceleyen bir liderlik vizyonu var. Bundan tam 2 hafta önce bu güzide mekanda Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle 105 yeni yurdun ve 223 bin yeni kapasitenin resmi devreye alınışını gerçekleşirdik."

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı üniversitelilere 1800 TL yardım parası veriyor! İşte GSB beslenme yardım detayları... ile ilgili etiketler Gençlik ve Spor Bakanlığı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Sosyal Yardım
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.