Gelinim Mutfakta terkıb-i tuffahiyye elma dolması tarifi nedir, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta terkıb-i tuffahiyye elma dolması tarifi nedir, malzemeleri nelerdir vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Sizler için bu enfes tatlının tarifini derledik. İşte, Gelinim Mutfakta terkıb-i tuffahiyye (elma dolması) tarifi yapılışı ve malzemeleri…

Gelinim Mutfakta terkıb-i tuffahiyye elma dolması tarifi nedir, malzemeleri nelerdirderledik. Tadı damağınızda kalacak olan bu enfes tarif terkıb-i tuffahiyye (elma dolması) yapılış kolaylığı ile kısa sürede sofralarınızı süsleyecek.

Gelinim Mutfakta terkıb-i tuffahiyye (elma dolması) tarifi yapılışı ve malzemeleri neler  merak eden okurlarımız için detayları ile haberimizde. İşte, Gelinim Mutfakta terkıb-i tuffahiyye (elma dolması) tarifi yapılışı ve malzemeleri…

Terkıb-i Tuffahiyye Elma Dolması Malzemeleri

-6 adet sert yeşil elma

-600 gram kuşbaşı kuzu eti

-200 gram koyun kıyması

-500 gram siyah üzüm

-2 tatlı kaşığı tane sumak

-2 çorba kaşığı pirinç

-150 gram badem

-150 gram kuru kayısı

-Yarım limonun suyu

-Yeteri kadar su

-Tuz

-Karabiber

Gelinim Mutfakta terkıb-i tuffahiyye (elma dolması) tarifi yapılışı ve malzemeleri

Terkıb-i Tuffahiyye (Elma Dolması)  Tarifi

-Üzümlerinizi 1.5 su bardağı su ve sumakla birlikte 5 dakika kaynatınız. Ardından ocağı kapatıp 5 dakika bekletiniz ve suyunu süzüp kenara alınız.

-Pirincinizi yıkayıp 15-20 dakika boyunca tuzlu ılık suda beklettikten sonra yıkayıp süzünüz.

- Bademleri 10 dakika kaynar suda bekletiniz ve ardından kabuklarını soyunuz.

-Kayısılarınızı ikiye bölüp, ılık suda 30 dakika bekletiniz.

-Etinizi yıkayıp süzdükten sonra bir tencereye alınız. Üzerine 1 su bardağı sumaklı üzüm suyu ekledikten sonra bir taşım kaynatınız. Daha sonra ocağı iyice kısıp, yumuşayana dek pişiriniz.

-Elmaların üstünü kapak olarak kullanılacağı için kapak şeklinde kesiniz. Düz durabilmesini sağlamak için dip kısmını da hafifçe kesiniz. Elmaların içlerini temizleyip, kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletiniz.

-Kıymanızı bir kaba alıp üzerine pirinç, tuz, karabiber, 3 çorba kaşığı su ilave edip harmanlayınız. Hazırladığınız harcı elmalara eşit olarak paylaştırınız. Ardından kapaklarını kapatınız.

- Pişen etinizi tencereye alınız. Üzerine elmaları dizip, kalan sumaklı üzüm suyundan 1 su bardağını tencereye ekleyiniz. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakınız. Kaynamaya başladığında ocağı iyice kısınız.

-10 dakika pişirdikten sonra kayısı ve bademleri ekleyiniz. 10 dakika kadar daha pişirip ocaktan alınız.

-Elma dolmalarınızı servis tabağına aktarabilirsiniz. Etrafına etli karışımı da yerleştirip servis yapınız.

Gelinim Mutfakta terkıb-i tuffahiyye elma dolması tarifi nedir, malzemeleri nelerdir? ile ilgili etiketler Gelinim Mutfakta Terkıb-i tuffahiyye tarifi nasıl yapılır? nedir malzemeleri neler Elma Dolması
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.