Gelinim Mutfakta mantarlı pilav tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta mantarlı pilav tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir merak ediliyor. Enfes lezzeti ile mantarlı pilav tarifini derledik. Gelinim Mutfakta mantarlı pilav tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir haberimizde.

Gelinim Mutfakta mantarlı pilav tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir merak ediliyor. Kanal D’nin sevilen yemek programı Gelinim Mutfakta’da bugün yöresel lezzetlerden biri olan mantarlı pilav tarifi yapıldı. Sizler için Gelinim Mutfakta mantarlı pilav tarifi nasıl yapılır ve malzemeleri neler haberimizde.

Mantarlı Pilav Tarifi Malzemeleri

-1,5 su bardağı pirinç

-2 yemek kaşığı tereyağı

-2,5 su bardağı sıcak tavuk suyu

-200 gram mantar

-1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

-1 çay kaşığı tuz

-1/4 demet maydanoz

Gelinim Mutfakta mantarlı pilav tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Mantarlı Pilav Tarifinin Püf Noktası

Mantarlı pilav için pirinçleri kavururken eğer pilava 1- 2 damla limon suyu ve 1 adet kesme şeker eklerseniz pirinçleriniz tane tane olacak ve pilavınız yapışmayacaktır.

Mantarlı Pilav Tarifinin Pişirme Önerisi

Arzuya göre; sebze, et ya da tavuk suyu kullanarak pilavınızı lezzetlendirebilirsiniz. Pirinçlerinizi, ılık suda beklettikten sonra kullanacağınız tavuk suyu miktarınız yarım su bardağı kadar azaltarak da hazırlanabilir.

Mantarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

-Aldığımız mantarları temizledikten sonra ince ince kesiniz. Ardından maydanozu incecik kıyınız.

-Tereyağınızı geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritmeye başlayın. Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz pirinçlerinizi tencereye aktarınız. 2- 3 dakika kadar pirinçlerinizi kavurunuz.

-Kavrulması için koyduğunuz pirinçlere dolmalık fıstıkları ve bütün olarak ince ince doğradığınız mantarlarınızı ekleyiniz. Kavurma işlemini, kısık ateşte 4- 5 dakika kadar sürdürmeye devam ediniz.

-Daha sonra sıcak tavuk suyunu ve tuzunuzu ekleyerek pilavınızı kısık ateşe alınız. Kapağı kapalı tencerede, karıştırmadan 10- 12 dakika kadar pişirmeye bırakınız.

-Pişen pilava doğradığınız maydanozları ekleyerek. 10 dakika kadar demlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

 

Gelinim Mutfakta mantarlı pilav tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? ile ilgili etiketler Gelinim Mutfakta Mantarlı Pilav tarifi nasıl yapılır? malzemeleri neler
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.