Gece görüşlü helikopterlerle ilgili flaş iddia: Marmaris yanarken Çorlu’da bekletiliyorlar mı?

Marmaris'te devam eden orman yangınına müdahale etmesi beklenen gece görüşlü helikopterlerin Çorlu'da bekletildiği iddiası gündeme geldi SuperHaber programcısı ve gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube kanalında yaptığı açıklamada "Bana söyledikleri uçakların Çorlu'da beklediği yönünde. İniş görüntülerini attılar. Gece görüşse gece görüş, gündüz görüşse gündüz görüş. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir ülkedir her türlü görüşü almalıdır" dedi.

Marmaris'te çıkan orman yangınına karadan ve havadan müdahale devam ediyor. Yangına müdahale devam ederken bir yandan da envantere yeni yangın söndürme uçakları eklenmesi için çalışmalar sürüyor. Envantere eklenmesi beklenen gece görüş özelliğine sahip helikopterlerle ilgili dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. SuperHaber YouTube kanalında konuyla ilgili açıklamalar yapan SuperHaber programcısı ve gazeteci Metehan Demir, helikopterlerin Çorlu'da bekletildiği ve 2 Temmuz'dan itibaren envantere ve hizmete girmesinin beklendiğini söyledi.

Metehan Demir'in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"İki bakan arasındaki söylem farkı şundan kaynaklanıyor olabilir; Envantere girdi mi? Yoksa Türkiye sınırları içine girdi de yasal süreyi mi bekliyor? Bizde böyle tuhaf bir durum var. Ankara’dakiler bana ‘Devlet imza atarsa 2-4 Temmuz’dan itibaren envantere ve hizmete girer. Çünkü helikopterler geldi, Çorlu HavaLimanı’nda bekliyor’ diyerek görüntüleri attılar. Devlet bunun ihalesini usulüne uygun yaptıysa, kimsenin hakkı kimseye geçmediyse, hiçbir firma hak mağduriyetine uğramadıysa imzalayın girsin devreye. O firma yurt dışındaysa ‘Acil orman yanıyor’ diyemez misiniz? ‘Orada bir tane kuşun, kaplumbağanın hayatı bile önemli. Karıncalar, geyikler ölüyor. Ağaçlar yanıyor. Acil gönderin’ desin. İhale kanununa göre 2 Temmuz diyorlarsa yazıklar olsun. Canlıların ölümüne saçma bir mevzuat, bir işgüzar karar neden oluyorsa buna yol açanlara yazıklar olsun. Bakanın haberi varsa müdahale etmeli. Bu 2 Temmuz saçmalığı nereden çıktı? Bana söyledikleri uçakların Çorlu'da beklediği yönünde. İniş görüntülerini attılar. Gece görüşse gece görüş, gündüz görüşse gündüz görüş. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir ülkedir her türlü görüşü almalıdır."

Gece görüşlü helikopterlerle ilgili flaş iddia: Marmaris yanarken Çorlu’da bekletiliyorlar mı? ile ilgili etiketler helikopter Çorlu Metehan Demir gece görüşü
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.