Gastroenterit hastalığı nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçirdiği Gastroenterit hastalığı nedir? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Twitter üzerinden açıklan Erdoğan'ın hastalığı gastroenterit enfeksiyon olarak açıklandı. Peki, gastroenterit hastalığı nedir? Gastroenterit hastalığının belirtileri neler? Gastroenterit hastalığı durumunda ne olur?

Mide üşütmesi olarak da bilinen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde rahatsızlanmasının ardından ortaya çıkan gastroenterit, ishal, bulantı ve kusma gibi belirtilerle kendini gösterir. Peki gastroenterit nedir? Gastroenterit hastalığının belirtileri neler? Gastroenterit hastalığı durumunda ne olur? İşte gastroenterit hastalığı hakkında araştırılan o detaylar...

Ayrıca mide üşütmesi olarak nitelendirilen bu enfeksiyona virüs, bakteri ve nadiren olsa da bazı parazitik durumlar neden olabilmektedir. 

GASTROENTERİT HASTALIĞI NEDİR?

Gastroenterit veya mide-bağırsak iltihabı, mide bağırsak kanalı’nın iltihabı ile kendini belli eden, ishal, kusma, karın ağrısı ve kramplara sebep olan bir enfeksiyon durumdur.

Gastroenterit hastalığı nedir?

GASTROENTERİT HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Gastroenterit hastalığının en yaygın belirtisi kusma veya ishaldir. Bunlara ek olarak, hafif ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, kramplar ve mide spazmı da hastalığın belirtilerine eşlik edebilir.

GASTROENTERİT HASTALIĞI DURUMUNDA NE OLUR?

Gastroenterit hastalığı durumunda, enfeksiyondan etkilenen kişi mide spazmı geçirerek istifra ve tuvalate gitme isteği duyar.

GASTROENTERİT HASTALIĞI NERELERDEN KAPILIR?

Genellikle hasta olan kişilerle temas veya virüs veya bakteri bulaşmış yiyeceklerin tüketilmesi durumunda gelişen gastroenterit hastalığına en sık norovirüsler neden olur. Ayrıca bakterilerden salmonella ve E.coli mide üşütmesinin diğer nedenleri arasında yer alır.

Bunların yanı sıra gastroenterit, dışkı ile temas eden yiyecek ve içeceklerin tüketilmesi vey kirli ellerin ağıza temasıyla da çok kolay bulaşabilir. 

Gastroenterit hastalığı nedir? ile ilgili etiketler hastalık
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.