Galatasaray-Fenerbahçe derbisine doğru... Fatih Terim ile Vitor Pereira ilk kez karşılaşacak

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira oynanacak derbi ile ilk kez rakip olacak. Maç öncesi Sarı-Kırmızılılar 21, Sarı-Lacivertliler 20 puanda... Avrupa'da iyi giden Cim Bom, derbisi kazanıp ligde de yükselişe geçmek istiyor. Olası bir Galatasaray galibiyeti Vitor Pereira'nın sonu anlamına gelecek...

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira bu hafta oynanacak derbi ile ilk kez rakip olacak.

Fatih Terim, sarı-kırmızılılar ile 4. dönemini geçirirken, Portekizli çalıştırıcı bu sezon takımın başına geçmesiyle ikinci kez sarı-lacivertlilerin teknik patronu oldu. Derbide teknik direktörler de saha kenarında taktikleriyle birbirlerine üstünlük kurmaya çalışacak.

Pazar günkü müsabaka ile birlikte Terim kariyerindeki 33. Fenerbahçe derbisine çıkacak. Vitor Pereira ise Galatasaray'a karşı 4. derbisinde mücadele edecek.

DERBİ FATURALARI AĞIR OLUYOR

Son 10 sezonda oynanan derbilerin faturası iki kulüp için de ağır oldu. İki takım arasında yapılan derbilerden sonra kulüpler, oyuncular ve yöneticiler çeşitli cezalar aldı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, geride kalan 10 sezonda iki takım arasındaki derbi maçlardan sarı-lacivertli kulübe 2 milyon 530 bin 750, sarı-kırmızılı kulübe ise 1 milyon 759 bin 500 lira para cezası verdi.

Son 10 sezonda derbilerin ardından Fenerbahçe toplam 7, Galatasaray ise 2 maç seyircisiz oynama cezası aldı.

EN FAZLA CEZA ALAN İSİMLER

Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde geride kalan 10 sezonda sarı-kırmızılılarda teknik direktör Fatih Terim 10, yardımcı antrenör Hasan Şaş 8, futbolcu Engin Baytar 11, sarı-lacivertlilerde ise Volkan Demirel, Raul Meireles ve Jailson sekizer maçla en fazla ceza alan isimler oldu.

Rekabette özellikle 2018-2019 sezonun ilk yarısında Türk Telekom Stadı'nda oynanan maçın ardından verilen cezalar dikkati çekti. Karşılaşmanın bitiminden sonra yaşanan olaylar nedeniyle PFDK, Galatasaray'dan Fatih Terim'e toplamda 10, Hasan Şaş'a 8, Ryan Donk'a 6, Badou Ndiaye'ye 5, Garry Rodrigues'e 3, Fenerbahçe'den de Jailson'a 8, Roberto Soldado'ya da 6 maç men cezası uyguladı.

Rekabetteki en ağır ceza ise 12 Ağustos 2012 tarihinde Erzurum'da oynanan TFF Süper Kupa maçında, hakemler ve taraftarlara yönelik sportmenliğe aykırı hareketi ile ihraç sonrası hakeme yönelik saldırısı nedeniyle 11 maçla Galatasaraylı Engin Baytar'a verildi.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisine doğru... Fatih Terim ile Vitor Pereira ilk kez karşılaşacak ile ilgili etiketler Fatih Terim Fenerbahçe Galatasaray Vitor Pereira
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.