Fransa aşırı sağını karıştıran olay: Marine Le Pen'in partisinin milletvekili cami açılışına katıldı

Fransa'nın güneyinde yer alan Avignon şehrinin Pontet kazasında cami açılışı yapıldı. Açılışa katılan aşırı sağcı Marine Le Pen'in partisinin milletvekili, Fransa aşırı sağında büyük tartışma yarattı.

Fransa'nın güneyinde bulunan Avignon şehrinin Pontet kazasında cami açılışı yapıldı.

Avignon ve çevresi Türk-Fransız kültür derneği, 6900 m2 alana yayılan yeni ibadet ve kültür merkezi açılışını 17 mart Cuma günü yaptı.

Yapımına 2010 senesinde başlanan mekezin açılışına Türkiye Cumhuriyeti Marsilya başkonsolosu Arda Ulutaş, Fransa DITIB başkanı Bayram Demirtaş ve çevre dernekleri başkanları ile Fransa bölge milletvekili aşırı sağcı Marine Le Pen'in Rassemblemet National milletvekili Joris Hebrard’da katıldı.

Mavi takım elbiseli Joris Hebrard
Mavi takım elbiseli olak kişi Fransa bölge milletvekili aşırı sağcı Marine Le Pen'in Rassemblemet National milletvekili Joris Hebrard

 Sosyal medyada büyük yankı uyandıran bu katılım milletvekilinin danışmanı Xavier Magnin tarafından şöyle ifade edildi:

"Joris Hebrard açılışa katılışının sorumluluğunu üstleniyor, milletvekili olarak Türkiye büyükelçiliği tarafından davet edilebilecek biri neden bu açılışa katılmasın? Türkler Pontet kazasının bir parçası. Dinamikler ve bir çok şirketleri var. Fransa'nın yapısı değişiyor ve Reconquête partisinin bu gerçeği kabul etmesi lazım"

Fransa aşırı sağını karıştıran olay: Marine Le Pen'in partisinin milletvekili cami açılışına katıldı - Resim : 2

Marine Le Pen'in onursal başkanlığını yaptığı aşırı sağcı ve ırkçı partisi Rassemblement National geçen seçimlerde bölünmüş ve ırkçı Eric Zemmour kendi partisi Reconquête’i kurmuştu, bölünme sırasında Marine Le Pen'in yeğeni Marion Marechal Le Pen de dahil olmak üzere bir çok ırkçı figür Rasseblement National partisinden Reconquête partisine geçmişti.

Fransa aşırı sağını karıştıran olay: Marine Le Pen'in partisinin milletvekili cami açılışına katıldı - Resim : 3

Fransa aşırı sağını karıştıran olay: Marine Le Pen'in partisinin milletvekili cami açılışına katıldı ile ilgili etiketler Fransa cami
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.