Flaş seçim kulisi! Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığından neden vazgeçti?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan Cumhurbaşkanlığı adaylık rekabetinde yeni kulis bilgileri gündeme geldi. Abdulkadir Selvi, İmamoğlu'nun bir şartla adaylıktan çekildiğini yazdı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, son zamanlarda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan Cumhurbaşkanlığı rekabetinde yeni bir noktaya gelindiğini yazdı.

Selvi, İmamoğlu'nun son zamanlardaki stratejisinden ve yaptığı yanlışlardan dolayı yıprandığını ve seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışamayacağını anlayıp adaylıktan çekildiğini iddia etti. 

Abdulkadir Selvi, İmamoğlu'nun adaylıktan bir şartla çekildiğini belirtirken, Kılıçdaroğlu'nun aday olması halinde seçimi kaybetmesi sonucunda CHP Genel Başkanlığını da İmamoğlu'na bırakması şartının olduğunu yazdı. 

İşte Selvi'nin o yazısı:

İMAMOĞLU GERİ ADIM ATTI MI

Bu arada Kılıçdaroğlu da cumhurbaşkanı adaylığı konusunda önemli bir mesafe aldı. Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir mitingindeki konuşması cumhurbaşkanı adayının konuşmasını andırıyordu. Hatta vaatlerini bile açıkladı. Zaten meydanda da “13. cumhurbaşkanımız, Balıkesir’e hoş geldiniz” pankartıyla karşılandı. Genel Merkez’in bilgisi olmadan o pankart açtırılır mı? Tam tersine o pankartın açılmasını genel merkez istemiştir.

Kısa bir süre önce Kılıçdaroğlu’na, “Kemal Bey, ayağınızın altındaki halıyı çekiyorlar. Cesur olmazsanız kaybedersiniz” diye seslenmiştim. Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adaylığında kararlı olduğunu ve cesaretinin yerinde olduğunu gösterdi. Ama en büyük düşmanı bu iş tamam diye rehavete kapılması olur.

Çünkü önünde Meral Akşener gibi sürprizlere açık bir liderin ikna edilmesi ve Ekrem İmamoğlu gibi hırslı birinin devre dışı bırakılması gibi iki ciddi sorun bulunuyor.

İMAMOĞLU SİZİ YANILTMASIN

İstanbul’da Halk Ekmek fabrikası açılışında İmamoğlu’nun ekmeğini paylaşması, Kılıçdaroğlu’na “Vaktinizin yarısını İstanbul’a ayırın” diye seslenmesi hatta ve hatta cumhurbaşkanlığı tartışmaları içinde olmak istemiyorum diye Kılıçdaroğlu’na söz verdiği yönündeki haberler sizi yanıltmasın. Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığında pes etmiş değil. Cumhurbaşkanlığı yarışında çok yara aldı, çok büyük yanlışlar yaptı, ilk dönemlere göre hayli geriledi ama bu, yarıştan çekildiği hatta ve hatta Kılıçdaroğlu’na destek vereceği anlamına gelmez.

İMAMOĞLU’NUN RAKİBİ İMAMOĞLU

Ekrem İmamoğlu tarihi bir başarıdan sonra kendi hatalarıyla yarıştı. Bir anlamda İmamoğlu’nun rakibi yine İmamoğlu oldu. Bu da ona çok büyük zarar verdi.

Ama İmamoğlu hâlâ kendisi dışındaki bir isimle cumhurbaşkanlığı seçiminin kazanılamayacağı görüşünde. Hele hele Kılıçdaroğlu ile seçimin kazanılmayacağından emin. O nedenle topun tekrar kendisine döneceğini düşünüyor. Futbolculuk döneminde kaleci olduğu için, bütün toplar sonunda kalecide toplanır görüşünde.

İmamoğlu pes etti, İmamoğlu, Kılıçdaroğlu lehine geri adım attı şeklindeki yorumlar bu aşamada abartılı. Kılıçdaroğlu’nun önünde hiçbir engel kalmadığı havasını vermek için CHP Genel Merkezi tarafından abartılarak servis ediliyor.

BİR ŞARTLA

Ekrem İmamoğlu üst üste yaptığı hatalardan dolayı yıprandığının farkında. O nedenle şu anda Kılıçdaroğlu’na kafa tutacak pozisyonda değil. Ama başından beri belirlediği çifte stratejisinden vazgeçmiş değil. Olursa cumhurbaşkanı adaylığı, olmazsa CHP genel başkanlığı için mücadele edecek. Kılıçdaroğlu’nun adaylığını bir şartla destekler. O da, aday olup seçilemezse CHP genel başkanlığının kendisine kalacağından emin olduğu zaman. “Başaramazsa ben gelir partinin başına geçerim” dediği ifade ediliyor.

‘Kahraman’ın yolculuğunu gördük ama bakalım kahramanın finali nasıl olacak. Merak ediyorum doğrusu...

Flaş seçim kulisi! Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığından neden vazgeçti? ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu seçim adaylık şart
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.