Fitre 2023 ne kadar? 30 gün için ne kadar fitre vermek gerekir? Fitre en son hangi gün verilmelidir?

Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala fitre ödemelerine ilişkin araştırmalar hız kazandı. Bu sene fitre için açıklanmış olan günlük tutarın ne kadar olduğu merak edilirken fitrenin en son hangi gün verilebileceği de merak konusu oldu. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2023 fitre ödemelerine ilişkin yapmış olduğu güncel açıklamalara ilişkin ayrıntılar…

ödemelerine ilişkin sorgulamalar hız kazandı. Bu sene fitre ödemesinin ne kadar olduğu, fitrenin kimlere verilebileceği gibi sorulara verilmiş olan cevaplar, vatandaşlar tarafından merak edildi.

“Fıtır sadakası” olarak da bilinen fitre ödemelerine ilişkin sorgulamalar devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan konuya ilişkin önemli açıklamalar geldi. 2023 yılı için hesaplanmış olan günlük fitre tutarını açıklayan Diyanet İşler Başkanlığı, bu sadaka türüne ilişkin merak edilen tüm detayları anlattı. Peki, fitre kimlere verilmelidir? Fitre en son hangi güne kadar verilebilir? 2023 yılı fitre tutarı ne kadardır?

2023 FİTRE TUTARI NE KADAR?

Fitre 2023 ne kadar? 30 gün için ne kadar fitre vermek gerekir? Fitre en son hangi gün verilmelidir?

Yoksul olan kişilere, ilgili hesaplamalar doğrultusunda belirlenmiş olan tutarlarda ramazan ayı içerisinde Fıtır sadakası verilir. Nisap miktarında malı olan Müslümanlar, Fıtır sadakası vermek ile yükümlüdür. Bu sadaka türü, aile büyüğü tarafında aile bireyleri adına verilebilir.

Diyanet İşleri Başkanlığı kişi başına düşen fitre tutarını her yıl günceller. 2022 yılı için belirlenmiş olan fitre tutarı 40 TL iken bu sene için belirlenmiş olan fitre miktarı 70 TL’dir. Bu tutarı, ihtiyaç sahibinin iki öğünlük yemek masrafını karşılayacak düzeydedir.

FİTRE HANGİ GÜNE KADAR VERİLEBİLİR?

Fıtır sadakasının; anne, baba, babaanne, anneanne, torun, dede, eş, çocuk gibi kişilere verilemeyeceğini belirten Diyanet İşleri Başkanlığı, aynı zamanda nisap miktarı kadar malı olan kişilere de Fıtır sadakasının verilemeyeceğini ifade etti. Babası zengin olup ergenlik çağına gelmemiş olan çocuklar için de Fıtır sadakasının verilemeyeceğini belirten din alimleri, fitrenin Ramazan Bayramı’nın birinci gününden önce verilmesi gerektiğini ifade etti.

Fitre 2023 ne kadar? 30 gün için ne kadar fitre vermek gerekir? Fitre en son hangi gün verilmelidir? ile ilgili etiketler fitre Ramazan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.