Fish and Chips ne demek? Fish and Chips nasıl yapılır?

Geçtiğimiz akşam ekranlarda yayınlanan MasterChef Türkiye 2020 programında yarışmacıların yaptığı Fish and Chips yemeği merak konusu oldu. Fish and Chips ne demek? Fish and Chips nasıl yapılır sizler için araştırdık.

Fish and Chips yemeği İngiliz mutfağına aittir. Geçtiğimiz akşam ekranlara gelen MasterChef Türkiye 2020 yarışmasıda, yarışmacılardan Fish and Chips yapmaları istendi. Ellerinden geleni yapmaya çalışan yarışmacıları gören seyirciler ise Fish and Chips nedir ve evde nasıl yapılır arştırmaya başladı.

FISH AND CHIPS NE DEMEK?

Balık ve cips'ten oluşan sıcak bir yemektir.Balık ve cips ilk olarak 1860'larda İngiltere'de ortaya çıktı ve 1910'a kadar Birleşik Krallık'ta 25.000'den fazla balık ve cips dükkanı vardı . 1930'larda 35.000'den fazla dükkan vardı.

Fish and Chips ne demek? Fish and Chips nasıl yapılır?

FISH AND CHIPS TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

400 gram fileto mezgit

2 adet orta boy patates

Kaplama harcı için:

1 su bardağı un

1/2 su bardağı mısır nişastası

2 adet yumurta

1 su bardağı maden suyu

1/2 su bardağı süt

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:

2 su bardağı ayçiçek yağı

Tartar sos için:

4 yemek kaşığı süzme yoğurt

2 yemek kaşığı mayonez

4 adet salatalık turşusu

1 yemek kaşığı kapari çiçeği

1 yemek kaşığı limon suyu

1/4 demet dereotu

1/4 çay kaşığı tuz

FISH AND CHIPS NASIL YAPILIR?

Kaplama harcı için; buzdolabında beklettiğiniz un, mısır nişastası, yumurta, maden suyu, süt, tuz ve karabiberi bir kapta pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.

Deri ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız fileto mezgitleri parmak şeklinde kesin arzuya göre dilim olarak bırakın.

Kabuğunu soyduğunuz patatesleri, parmak şeklinde kesin. Bol suda duruladıktan sonra üzerlerini bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

İkiye böldüğünüz ayçiçek yağını ayrı ayrı tavalarda kızdırın. Fileto mezgit balıklarını hazırladığınız kaplama harcına buladıktan sonra kızgın yağda, arkalı önlü ters çevirerek kızartın.

Parmak şeklinde doğradığınız patatesleri de kızgın yağa bırakın ve aralarda karıştırarak altın sarısı renk alana kadar kızarmalarını sağlayın.

Kağıt havlu üzerine aldığınız balık ve patatesleri, fazla yağını bırakmalarını için 2-3 dakika kadar dinlendirin.

Tartar sos için; uç kısımlarını kestiğiniz salatalık turşularını küçük küpler halinde kesin. Dereotu ve kapari çiçeklerini incecik kıyın. Süzme yoğurt, mayonez, limon suyu, tuz ve doğranmış tüm malzemeleri küçük bir kapta karıştırın.

Servis tabağına aldığınız kızarmış balık ve patatesleri, tartar sosla birlikte bekletmeden servis edin.

Fish and Chips ne demek? Fish and Chips nasıl yapılır? ile ilgili etiketler MasterChef Fish and Chips fish chips tarif nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.