Film setinde görüntü yönetmenini öldüren Alec Baldwin'e tazminat davası: Çok fazla ihmal var

Ünlü aktör Alec Baldwin'in Rust filminin çekimleri sırasında ateşlediği silahla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne sebebiyet verdiği olayla ilgili soruşturma sürerken yeni bir gelişme yaşandı. Hayatını kaybeden Hutchins'in ailesi başta Baldwin olmak üzere olayda sorumluluğu olan kişilere tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde setteki güvenlik ihlalleri sıralanırken, talep edilen tazminatın miktarı açıklanmadı.

ABD'li ünlü aktör Alec Baldwin'in Rust filminin çekimleri sırasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in öldürmesi ve yönetmen Joel Souza'yı yaralaması gündemdeki yerini koruyor. Olayın sır perdesi henüz tam olarak aralanmazken polisin soruşturması sürüyor.

Dünya gündemine bomba gibi düşen olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Talihsiz olayda hayatını kaybeden görüntü yönetmeni Hutchins'in ailesi Alec Baldwin'e tazminat davası açtı. Hutchins ailesinin avukatı Brian Panish düzenlediği basın toplantısında Baldwin ve setin güvenliğinden sorumlu olan diğer kişilere dava açtıklarını belirterek, filmin maliyetini düşürmek için ihmal edilen önlemlerin Hutchins'in ölümüne neden olduğunu söyledi.

Panish, yapılan bağımsız soruşturmada Baldwin ve set görevlilerinin neden olduğu pek çok güvenlik ihlali tespit edildiğinin altını çizerek "Suçlu birçok kişi vardı ama ateş eden Baldwin oldu. O ateş etmeseydi kadın ölmezdi" dedi.

Alec Baldwin ve 3 çalışan hakkında açılan davanın dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"Halyna Hutchins yaşamayı hak ediyordu ve sanıklar ateşli silahların olduğu bir sette güvenliği sağlayabilseydi ölümü önleyebilirlerdi. Programa uymak için acele etmeleri nedeniyle birçok güvenlik ihlali meydana geldi."

Avukatlar, Baldwin'in çekimler sırasında silah eğitimi reddettiğini belirterek, Baldwin'in kurşunları kontrol etmediğini savundu.

10 DAKİKALIK CANLANDIRMA VİDEOSU YAYINLANDI

Öte yandan Rust filminin çekimleri sırasında yaşanan korkunç olayla ilgili 10 dakikalık bir canlandırma videosu yayınlandı. 3 boyutlu animasyon şeklinde yapılan videoda Baldwin'in silahı aldığını ve hayatını kaybeden Hutchins'in olduğu tarafa doğrulttuğu görülüyor.

Film setinde görüntü yönetmenini öldüren Alec Baldwin'e tazminat davası: Çok fazla ihmal var

Film setinde görüntü yönetmenini öldüren Alec Baldwin'e tazminat davası: Çok fazla ihmal var ile ilgili etiketler Alec Baldwin tazminat dava rust Halyna Hutchins
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.