Filenin Sultanları'nın 2. maçı ne zaman? A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo 2020'de İtalya karşısında...

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Uluslar Ligi'nde mayıs ayında 3-0 mağlup ettiği İtalya'yla Tokyo 2020'de kozlarını paylaşıyor. Son olimpiyat şampiyonu Çin'i sahadan silen Ay-Yıldızlılar, Tokyo'da 2'de 2 yapıp madalyaya bir adım daha yaklaşmak istiyor.

Tokyo 2020'deki ilk maçında son olimpiyat şampiyonu Çin'i 3-0 mağlup ederken parkeye gömen A Milli Kadın Voleybol Takımı, B Grubu'ndaki 2. maçında yarın İtalya ile karşı karşıya geliyor. 

Ay-Yıldızlılar'da Ebrar Karakurt ilk maçta aldığı 18 sayıyla yıldızlaşırken, kaptan Eda Erdem Dündar 13, Zehra Güneş 11, Hande Baladın 10, Meliha İsmailoğlu 4, Cansu Özbay ise 3 sayıyla galibiyete katkı vermişti. Çin ve İtalya'nın yanı sıra ABD, Rusya ve Arjantin gibi güçlü ekiplerle aynı grupta yer alan Filenin Sultanları, İtalya'yı da mağlup ederek 2'de 2 yapmak istiyor. A Milli Takım, FIVB Uluslar Ligi'nde mayıs ayında İtalya ile karşılaşmış ve rakibini 3-0 mağlup etmişti.  

Tokyo'daki Ariake Arena'da oynanacak müsabaka, TSİ 10.25'te başlayacak. Tokyo 2020 maçları TRT Spor ve TRT Yıldız'dan naklen yayınlanıyor.

 Filenin Sultanları'nın 2. maçı ne zaman? A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo 2020'de İtalya karşısında...

İTALYAN DAMAT GUİDETTİ

VakıfBank'ın başında Avrupa'da ve dünyada tarihi başarılar elde eden başantrenör Giovanni Guidetti, A Milli Takım kariyerinden de tarih yazmaya devam ediyor. Milli takımın eski yıldızlarından Bahar Toksoy'la evli olan İtalyan koç, Tokyo 2020 öncesi verdiği bir röportajda, şunları söylemişti:

"Hollanda Milli Takımı baş antrenörü olarak Olimpiyat deneyimi yaşadım ama Türkiye ile bu deneyimi yaşamanın özel bir anlamı olacak benim için. Son üç yıldır, dezavantajlı bölgelerdeki kız çocukları ile ilgili yaptığım çalışmalar, Olimpiyatlar’a gitmemizin bu ülke için ne kadar değerli olduğunu daha iyi anlamama neden oldu. Grubumuz gerçekten çok iyi takımlardan oluşuyor. Kağıt üzerinde madalya kazanma şansı daha yüksek takımlar var. Ama onlar bile son topa kadar sahada elimizden geleni yapacağımızı biliyorlar. Kız çocuklarına vermemiz gereken mesaj da bu olmalı. Hayatta her zaman koşullar lehinize olmasa da var gücünüzle mücadeleye devam etmelisiniz." 

Filenin Sultanları'nın 2. maçı ne zaman? A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo 2020'de İtalya karşısında... - Resim : 2

Filenin Sultanları'nın 2. maçı ne zaman? A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo 2020'de İtalya karşısında... ile ilgili etiketler voleybol tokyo 2020 Eda Erdem Dündar Giovanni Guidetti A Milli Kadın Voleybol Takımı filenin sultanları
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.