Fenerbahçe-Beşiktaş kapışmasında 4 gol var kazanan yok... Siyah-Beyazlılar Kadıköy'den yine çıktı

2021'in son derbisinde Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Kadıköy'de geçen sezon 3-4 kazanan Siyah-Beyazlılar, iki kez geriye düştüğü maçta ezeli rakibiyle 2-2 berabere kaldı. Josef de Souza attığı iki golle yıldızlaşırken, Michy Batshuayi'nin 90+5'teki şutu direkte patladı... Fenerbahçe taraftarlar maçın ardından Vitor Pereira'yı değil Ali Koç'u istifaya çağırdı.

2-2

Dk. 3 TEHLİKE! Maçın ilk ciddi tehlikesi Beşiktaş'tan... Rachid Ghezzal'ın kullandığı serbest vuruşta top yan direği sıyırarak dışarı gitti. Siyah-Beyazlılar erken bir golle öne geçebilirdi.

Dk. 9 KAÇTI! Beşiktaş 2. kez Fenerbahçe kalesini yokladı... Arka direk golcüsü Clye Larin yine pozisyona girdi, kafa vuruşu çerçeveyi tutmadı.

Dk. 12 PENALTI! Ceza sahasında elle oynama tespit eden Fırat Aydınus penaltı dedi.

Dk. 14 GOL! Penaltıyı kullanan Mesut Özil derbide Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. Süper Lig'de 6. golünü atan yıldız isim Galatasaray derbisinde de gol sevinci yaşamıştı. 

Dk. 23 ZORUNLU DEĞİŞİKLİK Sahaya kaptan olarak çıkan Necip Uysal sakatlanarak maça devam edemedi. Necip'in yerine 18 yaşındaki stoper Serdar Saatçı oyuna girdi.

Dk. 24 GOL! Derbide eşitlik... Josef de Souza'nın ceza sahası dışından attığı golle Beşiktaş skoru 1-1'e getirdi. Brezilyalı orta saha eski takımı Fenerbahçe'ye karşı ilk kez gol sevinci yaşadı.

Dk. 30 GOL! Domagoj Vida'nın savunmadaki büyük hatasında Mergim Berisha golü attı, Fenerbahçe yeniden öne geçti: 2-1.

Dk. 59 GOL! Rıdvan Yılmaz'ın asisti, Josef de Souza'nın 2. golü... 2-2

Dk. 90+5 DİREK! Beşiktaş galibiyeti kaçırdı... Michy Batshuayi'nin şutu direkten döndü!

 

Süper Lig'in 17. haftasında ve 2021'in son derbisinde Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.

16 haftada topladığı 27 puanla haftaya 5. sırada giren Sarı-Lacivertliler, derbiyi kazanması durumunda 3. sıraya yükselecekti ancak başaramadı. Vitor Pereira'nın takımı Kadıköy'deki son maçında Çaykur Rizespor'u 4-0 mağlup etmiş, 16. haftada ise Gaziantep FK deplasmanında 3-2 mağlup olmuştu.

Sarı-Lacivertliler geçen sezon evinde 3-4 mağlup olduğu ezeli rakibiyle bu sezon da 2-2 berabere kaldı.

Sergen Yalçın'ın ardından teknik direktör krizi yaşayan ve yola altyapı antrenörü Önder Karaveli ile devam eden Beşiktaş ise 17 haftada 25 puan toplayabildi. Siyah-Beyazlılar geçen hafta Kayserispor'u 4-2 mağlup ederek 5 maçlık galibiyet hasretini sona erdirmişti.

İki takım arasında geçen sezon Kadıköy'de oynanan maçı Beşiktaş 4-3 kazanmış ve şampiyonluğa giden yolu açmıştı. Galatasaray derbisini deplasmanda kazanan Fenerbahçe ezeli rakibi Beşiktaş'a bu sezon da içerde kaybederse Pereira'nın sonu olabilirdi ancak taraftarın öfkesi başkan Ali Koç'a yöneldi.

 

FENERBAHÇE: Berke, Szalai, Serdar, Kim, Osayi, Novak, Crespo, Zajc, Rossi, Mesut Özil, Berisha

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, Vida, Necip, Rıdvan, Josef, Can Bozdoğan, Pjanic, Ghezzal, Cyle Larin, Batshuayi

MAÇ ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN İSTATİSTİKLER

Fenerbahçe ile Beşiktaş, Süper Lig tarihinde 131'inci kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan maçlarda alınan galibiyet sayılarında sarı-lacivertli ekibin 47-41 üstünlüğü bulunuyor (42B).

Fenerbahçe'nin Süper Lig tarihinde en fazla mağlup olduğu (41) ve gol yediği (148) rakibi Beşiktaş.

Fenerbahçe'ye konuk olduğu son Süper Lig maçını 4-3 kazanan Beşiktaş, Şubat 2003'ten bu yana üst üste iki Kadıköy ziyaretinden galip dönemiyor.

Fenerbahçe-Beşiktaş kapışmasında 4 gol var kazanan yok... Siyah-Beyazlılar Kadıköy'den yine çıktı ile ilgili etiketler Fenerbahçe Beşiktaş Mesut Özil Fırat Aydınus Vitor Pereira Önder Karaveli Josef de Souza
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.