Fatma Yavuz CHP'den vekil aday adayı oldu: "Bir Alevi nasıl Atatürkçü olabiliyor?" demişti...

İslam'a aykırı açıklamaları nedeniyle Diyanet'ten ihraç edilen, aykırı görüşleri nedeniyle birçok kesimden tepki çeken Fatma Yavuz, CHP'den İstanbul Milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu. Yavuz'un geçmiş dönemde Alevi ve Atatürkçülerle ilgili söylediği sözler bir anda gündem oldu.

Seçimler için adaylık başvuruları tamamlanmak üzere ve son olarak CHP'den milletvekili aday adayı olan Fatma Yavuz ismi dikkat çekti.

Diyanet'ten İslam'a aykırı açıklamaları ve davranışları nedeniyle ihraç edilen Fatma Yavuz, çok farklı konularla ilgili tepki çeken açıklamalarıyla gündeme gelmişti.

Fatma Yavuz, CHP’den İstanbul Milletvekili aday adayı oldu. Haberin duyurulmasıyla birlikte Yavuz'un yaptığı eski Twitter paylaşımları gündeme geldi.

"BİR ALEVİ NASIL ATATÜRKÇÜ OLABİLİYOR?" DEMİŞTİ

Fatma Yavuz'un geçmiş paylaşımlarının birinde şu ifadeler yer alıyordu:

"Merakımdan soruyorum, bir Alevi nasıl Atatürkçü olabiliyor? Dersimi Tunceli’ye çeviren zulmü nasıl hazmediyorsunuz?

Atatürk Sabiha Gökçen’e dur yapma demedi. Dersimli nice can şimdi yok.

Hala şapkanın beka meselesi, karşı çıkmanın ihanet olduğuna inanmamamızı bekliyorlar. İnsanlara ne giyeceklerini dayatmanın savunulacak hatta konuşulacak bir tarafı yoktur. Ruhun şad olsun atıf hoca.

Son olarak Atatürkçü değilim, hiç olmadım, İskilipli Atıf hocacıyım."

Fatma Yavuz CHP'den vekil aday adayı oldu: "Bir Alevi nasıl Atatürkçü olabiliyor?" demişti...

Bu paylaşımların yeniden gündeme gelmesiyle birçok CHP'li, Alevi ve Atatürkçü kişi Yavuz'a tepki gösterdi ve partide istemediklerini dile getirdi.

TEK OLAYI DEĞİL

Fatma Yavuz daha önce de HDP'nin düzenlediği bir etkinlikte “LGBT’li kardeşlerimizin saçının teline zarar gelecekse ben başörtümü açarım yakarım” demişti.

GELEN TEPKİLER SONRASI AÇIKLAMA YAPTI

Yavuz tepkilerin ardından bir paylaşımda daha bulundu. Paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Samimi eleştiriler baş göz üstüne, sözüm trollerr idi. Samimi eleştirilere cevabımı tekrar edeyim: O paylaşımlar geçmiş yıllara ait. O sırada ben zaten muhafazakar mahallenin ezberleri ile yetişmiş bir kadının doğal yüklerini taşıyordum. Milyonlarca kadın da aynı yükü taşıyor. Zaten bu yükler sebebiyle helalleşiyoruz. Kemal Bey de kendi eski yükleri sebebiyle helalleşiyor. Birbirimizi yaralamamış olsaydık niye helalleşelim ki? Ben o sıralar sadece o konuda değil daha birçok konuda radikaldim. O da yine yetiştiğim ortamın etkisiydi. Milyonlarca kadın da öyle. Aslında herkes öyle. O yüzden ezberlerimizi bozacağız diyoruz. Buradan bu kadar yazabiliyorum, bunu uzun uzun konuşmamız gerekiyor. Ez cümle ; şu anki düşüncem: CHP'li kardeşlerimi (ve başka bir insanı da) incitecek birşey söylemekten Allah 'a sığınırım, vesselam."

Fatma Yavuz CHP'den vekil aday adayı oldu: "Bir Alevi nasıl Atatürkçü olabiliyor?" demişti... ile ilgili etiketler CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.