Fas Müslüman mı? Fas'ın resmi dini nedir?

FIFA 2022 Dünya Kupası’nda çeyrek finalde Portekiz'i 1-0 devirerek yarı finale yükselen Fas'ın Müslüman mı olduğu sorgulanmaktadır. Her diden insana ibadet ve cemaat özgürlüğü vermekte olan Fas'ın dini inancı nedir?

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’na damgasını vuran Fas milli takımı pek çok ülkede birçok insanın yani taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmıştır. Son olarak çeyrek finalde son Avrupa Şampiyonu Portekiz’i 1-0 deviren Fas adını çeyrek finale yazdırmayı başarmıştır.

Pek çok ülke kadar Türkiye’de de yaşayan insanlar Fas Müslüman ya da Fas'ın dini inancı nedir sorularına yanıt aramaktadır.

Fas Müslüman Mı?

Fas’ta devletin resmi dini İslam’dır. CIA tarafından tutulan The World Factbook'a göre Fas nüfusunun %99’u Müslüman’dır. Fas anayasası İslam'ı resmi din kabul ederek her dinden insana ibadet ve cemaat özgürlüğü hakkı vermektedir.

Fas Müslüman mı? Fas'ın resmi dini nedir?

İslam dini Fas’a 680 yılında Emevîler aracılığıyla getirilmiştir. Fas'ta kurulan ilk İslam hanedanlığı 789-974 yılları arasında Berberilerin yaşadığı bölgelerde hüküm süren Müslüman-Arap hanedanı olan İdrisilerdir. Fas anayasasının 6. maddesine göre İslam resmi dindir. Fas Kralı, İslam peygamberi olan Muhammed'in soyundan geldiği savunmaktadır.

Halkın çoğu Maliki mezhebinden olup az sayıda Şii nüfus bulunmaktadır. Şu an Fas'ın iktidar partisi olan Adalet ve Kalkınma Partisi (Fas) İslamcı ve İslami demokratik bir siyaset izlemektedir.

Fas Müslüman mı? Fas'ın resmi dini nedir? ile ilgili etiketler Fas Müslüman İslam
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.