Farklı lezzetler arayan çölyak hastaları dikkat! Greçka pilavı tam size göre! Hem doyurucu hem besleyici! Greçka pilavı nasıl yapılır?

Son dönemlerde sayıları giderek artan çölyak hastaları, glutensiz beslenme zorunluluklarına bağlı olarak farklı tatların peşine düştü. Gluten intoleransları sebebi ile özel bir beslenme programına sahip olan çölyak hastaları için yeni reçeteler hazırlayan yemek uzmanları, Greçka pilavının bu grup içerisinde yer alanlar için doğru bir seçenek olduğuna işaret etti. İşte ayrıntılar…

Kişilerin metabolizmaları bazı besin içeriklerine karşı hassasiyet gösterebilir. Kimi insanların bazı meyve ve sebzelere karşı ciddi bir alerjik durumları söz konusu iken kimileri ise un ve un ürünlerine karşı tepki gösterir. Son dönemlerde sıklık ile gözlenen rahatsızlıkların başında gelen un ve unlu ürün yani gluten sorunları, farklı bir beslenme türünün de ortaya çıkmasına aracılık etti. Gluten intoleransları olduğu için beslenme içeriklerine dikkat etmek durumunda olan çölyak hastaları, sağlıklı bir beslenme düzeninin de popülerleşmesine önayak olmuş oldu.

Sindirim sistemlerinin gluteni hazmedememesi sebebi ile glutenden bağımsız beslenmek zorunda olan çölyak hastaları, kendilerine özel reçeteler oluşturmaya başladı. Bu noktada farklı lezzetler arayışında olan bu grup için yemek uzmanlarından bir tavsiye geldi. Greçka pilavının çölyak hastaları ve sağlıklı beslenmek isteyen diğer insanlar için hem doyurucu hem de besleyici bir alternatif olduğunu belirten uzmanlar, yemeğin yapılışını anlattı.

GREÇKA PİLAVI MALZEMELERİ

Farklı lezzetler arayan çölyak hastaları dikkat! Greçka pilavı tam size göre! Hem doyurucu hem besleyici! Greçka pilavı nasıl yapılır?

“Karabuğday” olarak da bilinen greçka, esasen Rus mutfağında sık sık kullanılır. Protein bakımından oldukça zengin olan greçka tahıl zannediliyor olsa da aslında tahıl değildir ve bu sebep ile de gluten barındırmaz.

Greçkadan yapılabilecek en lezzetli yemeklerden biri pilavdır. Greçka pilavı hazırlamak için gereken malzemeler ise şu şekildedir:

  • 1 tane kuru soğan
  • 1,5 su bardağı karabuğday
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2,5 su bardağı sıcak su

GREÇKA PİLAVI YAPILIŞI

Yemeklik doğradığınız kuru soğanı tereyağı ve zeytinyağının bulunduğu tencerede kavurun. Karabuğdayı yıkadıktan sonra tencereye döküp soğan ile birlikte 2 dakika kadar kavurun. Ardından da suyu ve baharatları ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Ocağın altını en kısık düzeye getirin ve pilav suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Farklı lezzetler arayan çölyak hastaları dikkat! Greçka pilavı tam size göre! Hem doyurucu hem besleyici! Greçka pilavı nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Yemek Yemek Tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.