Farkındalık yoluyla ilişkinizi nasıl iyileştirirsiniz? İşte o araştırma!

Yeni yapılan bir araştırma, farkındalık yoluyla ilişkinizi iyileştirebileceğinizi söylüyor. Hem de kendinize daha çok vakit ayırarak! İşte o araştırmanın ortaya koyduğu görüşler!

Bir birey olarak kişisel bakım için zaman ayırmak, kendi kişisel gelişiminiz için çok önemlidir, ancak başka bir kişiyle duygusal ve fiziksel olarak ilişki içindeyken bunu dengelemek genellikle zor gelebilir. Kendinizi beslemenin size ve eşinize daha güçlü, daha güvenli bir romantik bağ oluşturmanıza nasıl yardımcı olabileceği konusunda fikir vermeye yardımcı olacak yeni araştırmalar ortaya çıktı!

Kişinin kendini yok saydığı veya ikinci plana attığı ilişkilerin, sağlıklı bir zemine oturmadığını gösteren araştırma, kişilerin kendine daha fazla vakit ayırmasını öğütlüyor. O çarpıcı araştırmanın ayrıntıları, partnerlerin ilişkilerini gözden geçirmelerini sağlıyor.

3 AY BOYUNCA 100 ÇİFT TAKİP EDİLDİ

Journal of Social and Personal Relationships tarafından yayınlanan yeni bir çalışma, “mindfulness (farkındalık)” hakkında içgörü sağladı ve bu içgörü bağlanma stili yolculuğunuzu kesinlikle destekleyebilir. Araştırma, uzun süreli ilişkilerde 100 çift üzerinde 3 ay boyunca gerçekleştirildi!

Bilim adamları, ilişki farkındalığını "mevcut bir ilişkide belirli bir partnerle neler olup bittiğine açık bir dikkat" olarak tanımladılar. Bu, kendi ilişkinizde daha fazla farkındalık uygulamak istiyorsanız, kendinize karşı daha açık olmanız gerektiği anlamına geliyor.

BAĞLANMA STİLLERİ NELERDİR?

Farkındalık yoluyla ilişkinizi nasıl iyileştirirsiniz? İşte o araştırma!

Romantik bağlanma stilleri kendilerini çeşitli şekillerde gösterir. Kayıtsız bir bağlanma stiliniz varsa (kaçınma stili olarak da bilinir), kendinize çok güvenebilir, kendi kendinize yetebilir ve yetkin ve sevgiye layık olduğunuzu hissedebilirsiniz, ancak muhtemelen güvenmek ve başkalarıyla derin bağlar kurmakta zorlanıyorsunuzdur.

Öte yandan, korkulu bağlanma stiline sahip bir kişi mesafeli görünebilir, özgüveni düşük olabilir, daha fazla alana ihtiyaç duyabilir, mesajlarınıza veya telefon aramalarınıza yanıt vermesi uzun sürebilir ve içine kapanık görünebilir.

İlişkinize daha fazla farkındalık getirebilirseniz, genel olarak, özellikle de bağlanma tarzınız açısından, muhtemelen daha az kaygı hissetmeye başlayacaksınız. İlişkilerdeki birçok insan partnerine bağımlı hissediyor ve bu ilişkideki en toksik davranışlardan biri.

FARKINDALIK ARTTIKÇA, İLİŞKİDE ÖZGÜVEN VE KENDİNE YETEBİLME DUYGUSU DA ARTIYOR

Araştırma, "daha fazla farkındalığın sürekli olarak daha düşük bağlanma kaygısı ve kaçınma ile ilişkili olduğunu" buldu. İlişkide farkındalık daha fazla olduğunda, "Kendimi sürekli ilişkimi kontrol ederken buluyorum" ve "Yalnız kalmaktan endişe ediyorum" gibi ifadelerin azaldığı ortaya çıktı. Farkındalık, birbirinin alanlarına saygı duymayı ve kendine yetebilmeyi sağlıyor!

Farkındalık yoluyla ilişkinizi nasıl iyileştirirsiniz? İşte o araştırma! ile ilgili etiketler Sevgili
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.