EYT ile emekli olacakları ilgilendiren detay! 15 maddelik yol haritası belli oldu! EYT’de herkesi ilgilendiren o detay…

EYT’de son viraja gelindi. Gözler Meclis’ten gelecek karara çevrilmişken yeni detaylar da ortaya çıkıyor. EYT’de ortaya çıkan yeni detay ise dikkat çekti. En yüksek faiz verilecek…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda çalışmalarda sona gelindi. Meclis’te milletvekillerinin imzasına sunulan yasa, Meclis başkanlığına sunulacak. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren EYT düzenlemesi kapsamında şartlar ve süreç ise araştırılmaya devam ediyor.

Konuya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun ise bu kapsamda emekli olacak kişilerin dikkat etmesi gerekenleri aktardı. Mynet’te yer alan açıklamada EYT'lilerin 15 maddelik yol haritasına değinildi.

EYT’LİLER MAAŞLARI O TARİHTE ALABİLİR!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından EYT hakkında yapılan açıklamalar birçok kişiye umut olmuştu. Açıklamasında EYT’lilerin ilk maaşlarını 1 Mart’tan sonra alabilecekleri ifade edilmişti.

Yaş şartı olmadan milyonlarca kişiye emeklilik fırsatı sunacak EYT Meclis’e geldi. Ak Parti TBMM Grubu’nda milletvekillerinin imzasına sunuldu. Teklif kısa sürede Meclis Başkanlığı’na gidecek.

EYT’LİLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

EYT ile emekli olacakları ilgilendiren detay! 15 maddelik yol haritası belli oldu! EYT’de herkesi ilgilendiren o detay…

EYT ile emekli olacakların birçok detaya dikkat etmesi gerektiği aktarılıyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, önemli konulara değindi. Bu kapsamda ilk unsur elbette vatandaşların EYT’li olup olmadığını öğrenmesi.

Bir diğer önemli madde ise emekli olacağınız son 2520 gün bildiren primlere göre SSK, Bağ Kur ya da Emekli Sandığı kapsamında daha fazla günü olanların öğrenmesi ve en çok prim hangi statüdeyse hesaplanması gerektiği konusu oldu.

İşverenler tarafından kod 8 ile işten çıkış işlemlerini yapılması gerekecektir. Çalışanların ayrıca emekliliği hak ettiğine dair SGK’dan yazı almaları gerekmektedir.

Hangi statüden emekli olunacaksa prim günü ve sigortalılık süresi ona göre tespit edilmelidir. Sigortalı süresi 18 yaş dikkate alınarak kadınlar 20, erkekler için 25 yıllık sigortalılık süresi tespit edilmelidir. İlgili süreler dolmuyorsa sigorta öncesi süreler için SGK’ya borçlanma hakkı bulunması halinde borçlanma yoluna gidilerek EYT kapsamında emeklilik hakkı elde edilmesi sağlanabilir.

EYT ile emekli olacakları ilgilendiren detay! 15 maddelik yol haritası belli oldu! EYT’de herkesi ilgilendiren o detay… ile ilgili etiketler EYT Meclis TBMM
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.