Evinize İskandinav Tarzını Yansıtan İskandinav Halı Modelleri

İskandinav tarzı ev dekorasyonu günümüzde oldukça dikkat çekiyor. İskandinav stilinin farklı yorumları ortaya çıksa da en sade haliyle varlığını koruyan İskandinav stilinin popülaritesi asla azalmıyor. Bu tarz ev dekorasyonunun olmazsa olmazı ise tamamlayıcı unsur olarak karşımıza çıkan İskandinav halı modelleri oluyor.

İskandinav stili ev dekorasyonu adından da anlaşılacağı gibi Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya gibi Nordik ülkelerde ortaya çıkmış bir tarzdır. Minimalist ve modern kavramları bu dekorasyon tarzının ana belirleyicileridir. Bu dekorasyonda abartıdan uzak mobilya ve halılara yer verilir. Aksesuarlarda da sadelik ve işlevsellik ön planda tutuluyor. İskandinav tarzı ev dekorasyonunda görebileceğiniz baskın renk beyaz ve beyaz tonlarıdır. Ayrıca mobilya ve aksesuarlarda ahşap detaylara yer verilir. Ahşap ve beyaz tonlarının bir araya geldiği bu dekorasyonda ferah bir atmosfer ve huzuru bulmanız oldukça mümkün.

Evinize İskandinav Tarzını Yansıtan İskandinav Halı Modelleri

İskandinav stili dekorasyonun yapı taşı olan halı modelleri artık ülkemizde de yaygın olarak bulunuyor. Mobilya ve duvar renklerinde olduğu gibi halı ve kilimlerde de beyaz renk ve tonları baskın olarak gösteriliyor. İskandinav halı modellerinde dekorasyonu tamamlayacak çağdaş çizgilere sahip halılar ve desensiz halılar ön planda yer alıyor. 

İskandinav Halı Modellerinin Özellikleri

İskandinav tarzı halı modelleri en çok tercih edilen modellerdendir. Bu halılar sadece İskandinav stiline değil minimalist, modern, çağdaş ya da bohem dekorasyon stillerine de uygundur. Evinizde İskandinav tarzı halılarla ferah, huzurlu ve konforlu görünümü yakalayabilirsiniz.

Günümüzde İskandinav stilinin oldukça yaygınlaşması sebebiyle İskandinav halıları sadece beyaz renk değil farklı renk kombinasyonlarından da üretilmeye başlandı. Evinizde tercih ettiğiniz tüm renk skalasına uygun olacak halı modellerini bulmanız oldukça kolay. 

• İskandinav tarzı halılar modern çizgilerden oluşur.
• Baskın renk beyaz ve tonlarıdır ancak farklı dekorasyon tarzlarına yapılan uyarlamalarla renk skalası genişlemiştir.
• Kolay temizlenir. Evde sabun köpüğü ile İskandinav halıları temizleyebilirsiniz.
• Antialerjik ve anti bakteriyel özelliklere sahiptir.
• Lekelere karşı dayanıklıdır, kolay kirlenmez.
• Koku yapmayan özelliğe sahiptir.
• Dayanıklı malzemelerden üretildikleri için rengini çabuk kaybetmez.
• Toz tutmayan yapıya sahiptir.
• İskandinav tarzı halılar modern çizgilerden oluşur.

İskandinav Halıları Nasıl Temizlenir? 

İskandinav stili ev dekorasyonunda dekorasyon kadar işlevselliğe de önem verildiği için temizlik yapmak oldukça kolaydır. Üstelik sadece ev temizliği değil. Aynı zamanda halıları temizlemek de sizin için evdeki en kolay temizlik işi olacaktır.

İskandinav halı modelleri temizliği en rahat halı modellerinden biridir. Temizliğin ilk adımı halıyı süpürmek. Halıyı süpürüp tozlarını aldıktan sonra temizleme işlemine başlanabilir. Evde hazırlayacağınız bir kovada ılık su ve temizlik sabununu karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı temizlikte kullanacağınız bez yardımıyla halınıza sürün. Halınızı temizlerken fazla baskı uygulamamaya dikkat edin. Fazla baskı lekeyi ve kiri halının alt katmanlarına iletir. Temizlik yaparken çok sıcak su kullanmamaya özen gösterin. Sıcak su hem halıyı yıpratır hem de lekedeki renk pigmentlerinin halıya işlemesine sebep olur. 

İskandinav Halı Modellerinde Bakım Önerileri

Evinize İskandinav Tarzını Yansıtan İskandinav Halı Modelleri - Resim : 2

İskandinav tarzı halı modellerinde işlevsellik ön planda olduğu için bakım tahmin ettiğinizden daha kolaydır. Bu halı modellerinin bakımı da temizliği gibi vaktinizi harcamaz. İşte, İskandinav tarzı halı modellerinin bakım önerileri;

• Halınızı nemden korursanız halınızda küf ve rutubet gibi oluşumları engellersiniz.
• Temizlik yapacağınız sırada ağır kimyasallar içeren temizlik malzemeleri ve ağartıcıları kullanmayınız. Bu malzemeler halınızın yapısını bozar.
• Güneş ışınları renkleri soldurma özelliğine sahiptir. Bu yüzden halınızı fazla Güneş ışığına maruz bırakmayın.
• Halıdan bir iplik çıktığı görüldüğünde bu iplik çekiştirilmemeli. Bu işlem halıya zarar verir. Bunun yerine çıkan ipliği düz bir şekilde kesebilirsiniz.
• Sık sık yıkama yapmak halının ömrünü kısaltabilir. Bu yüzden çok kirli ve lekeli olduğu zaman halı yıkanabilir.

İskandinav halı modellerinin evinize katacağı modern dokunuş yadsınamaz. Ayrıca temizlik ve bakım açısından da en kullanışlı halı modellerinin başında geliyor. Evinizde minimalist  ve modern dokunuşların yanı sıra kolay kullanım özelliği de istiyorsanız İskandinav tarzı halıları tercih edebilirsiniz.  

Evinize İskandinav Tarzını Yansıtan İskandinav Halı Modelleri ile ilgili etiketler iskandinav halı myhome
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.