Evde engelli ya da yaşlı bakanlara büyük müjde geldi: Evde bakım maaşı alanlara sigorta da yapılacak! Sigortadan yararlanma şartları…

Evde yakınına bakanlar için belirli ödemeler yapılıyor. Artık bu ödemelerin yanı sıra evde bakım üstlenenlere sigorta da yapılacak. Evde bakım sigortasının şartları da belli oldu. İşte detaylar…

Engelli, hasta ve yaşlı bireyler, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak duruma geldiklerinde başkalarının bakımına ihtiyaç duyuyor. Bakım sürecini üstlenen kişiler ise hem maddi hem de manevi zorluklarla karşılaşıyor. Bu zorluklar nedeniyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından birtakım yardımlar yapılıyor.

Bakım sorumluluğunu alan kişilere Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından da birtakım haklar veriliyor. Örneğin, bakıma muhtaç çocuğu olan anneler, erken emekli olabiliyor. Bu haklardan yararlanmak isteyenlerin ilgili kurumlara başvurması gerekiyor. Evde engelli, hasta ve yaşlı bakımını üstlenen kişilere özel bir sosyal sigorta sistemi oluşturulması da şu sıralar gündemde yer alıyor.

YAŞLILAR VE ENGELLİLER İÇİN SAĞLANAN DESTEKLER ARTIYOR

Seçim sonrası dönem için yapılan açıklamalar, engellilere ve yaşlılara yönelik olarak sağlanan desteklerin artacağını gösteriyor. Planlanan çalışmalardan birinin yaşlılara yönelik olduğu bildirildi. Çalışma hayatını sürdürmek isteyen yaşlılar için esnek koşullar oluşturulacak.

Evde bakım için profesyonel bakım elemanlarının yetiştirilmesi düşünülüyor. Evde bakım için hangi malzemelere ihtiyaç duyuluyorsa onların alımı da destek kapsamında olacak. Yaşlı bakım sigortası, hayata geçirilmesi planlanan projeler arasında yer alıyor.

Evde bakıma muhtaç olanlarla ilgilenenler için kısmi sigorta yapılacak. Böylece bu kişiler belirli bir güvenceye sahip olacak.

EVDE BAKIM DESTEĞİ ALMAK İÇİN 3 ŞART

Evde engelli ya da yaşlı bakanlara büyük müjde geldi: Evde bakım maaşı alanlara sigorta da yapılacak! Sigortadan yararlanma şartları…

Evde bakım desteği almak isteyenler için üç farklı şart söz konusu oluyor. Evde bakımı yapılacak kişinin en az %50 engelli raporu alması gerekiyor. Bu rapor, devlet hastanelerinde oluşturulan heyetler tarafından veriliyor.

Engelli bireyin kendi ihtiyaçlarını yerine getiremeyecek durumda olması bekleniyor. Aynı zamanda evde bakım desteği için raporda “Ağır engelli” ibaresinin yer alması gerekiyor. Raporun yanı sıra gelire de bakılıyor.

Hanedeki kişi başına düşen gelirin en fazla asgari ücretin üçte ikisi kadar olması gerekiyor. Daha yüksek geliri olanların destekten yararlanması mümkün olmuyor.

Evde engelli ya da yaşlı bakanlara büyük müjde geldi: Evde bakım maaşı alanlara sigorta da yapılacak! Sigortadan yararlanma şartları… ile ilgili etiketler Evde bakım maaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.