Evcil hayvanlarla birlikte uyumak zararlı mı?

Kedi ve köpek gibi tüylü arkadaşlarınızla beraber uyumayı seviyor olabilirsiniz ancak evcil hayvanlarla birlikte yatmanın uyku kalitesini bozabileceği ortaya çıktı.

Evcil hayvanlarımız, özellikle kedi ve köpekler bizlerle birlikte uyumaya bayılırlar. Peki hemen gelip yanımıza sokulan tüylü dostlarımızla birlikte yatmak ne kadar sağlıklı?

Yeni bir araştırmaya göre, kedi veya köpekle yatmanın, kişilerin daha huzursuz bir gece geçirmesine neden olduğunu ortaya çıkardı.

ABD'deki Lincoln Memorial Üniversitesi'nden Dr. Lauren Wisnieski ve ekibi, köpek sahiplerinin uyku bozukluğu yaşama olasılığının daha yüksek olduğunu öne sürdü. Human-Animal Interactions'da yayınlanan yeni çalışmada, kedi sahiplerinin de huzursuz bacak sendromu ve uykuya dalmakta güçlük çekme zorluğu yaşayabileceği belirtildi.

Sabahları yorgun uyanan ve geceleri evcil hayvanlar yüzünden uykuları sık sık bölünen kişilere, evcil hayvanlarına yatak odasına erişimi kısıtlama önerisinde bulunuluyor.

OLUMLU BİR TARAFI DA VAR

Uzmanlar evcil hayvanların sosyal destek sağlayarak uyku kalitesini arttırabileceğini de belirtiyor. Tüylü dostlarımız kaygı, stres ve depresyon düzeylerimizi azaltmamızda yardımcı olabiliyor.

Evcil hayvanlarla birlikte uyumak zararlı mı? ile ilgili etiketler kedi köpek Uyku Kalitesi Uyku
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.