Ev sahibi olmak isteyenlere 200 bin TL'lik çılgın peşinat yardımı! İşte Mardin barınma yardımı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Mardin'de yaşayan, geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan ve ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlara "Sosyal yardım programları" kapsamında para yardımı sağlıyor. İşte Mardin ev peşinatı barınma yardımı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardımdestekleri programları çerçevesinden gıda, barınma, doğum ve terör yardımına kadar pek çok alanda vatandaşlara destek veriyor. Bu yardımlardan biri de, ev sahibi olmak isteyenlere yönelik... Peki, Aile Bakanlığı barınma yardımı başvurusu nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde... 

Ev sahibi olmak isteyenlere 200 bin TL'lik çılgın peşinat yardımı! İşte Mardin barınma yardımı başvurusu...

NOT: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan yardım programlarında güncelleme yapılabilir. Bu sebeple, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın WEB sayfasında yer alan "Sosyal Yardım Programlarımız" bölümünü düzenli olarak kontrol etmeniz gerekmektedir.

AİLE BAKANLIĞI MARDİN BARINMA YARDIMI DETAYLARI

Diğer taraftan, oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı yapılmaktadır. Buna göre barınma yardımı başvuru şartları şu şekilde:

"Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2022 yılı için 1.833,45-TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul  olma gibi özel şartlardan herhangi birine  haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin  ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma"

BARINMA YARDIMI TUTARI

Bunlara ek olarak, Afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardım çerçevesinde ihtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla ev onarımlarında  75.000.-TL, prefabrik ev yapımlarında 150.000.-TL, betonarme ev yapımlarında 200.000 TL’ye kadar destek veriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iletişim bilgiler ise şu şekildedir:

Eskişehir Yolu Söğütözü Mah. 2177. Sok. No: 10/A Kat: 17-18-19 06510 Çankaya/Ankara
Telefon (Santral): (0312) 705 8000 - (312) 705 8001 (Ana Hat)

 

Ev sahibi olmak isteyenlere 200 bin TL'lik çılgın peşinat yardımı! İşte Mardin barınma yardımı başvurusu... ile ilgili etiketler Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.