Ev İlaçlama

Ev ilaçlama, haşere, kemirgen, mikrop ve virüslere karşı yapılır.

Haşereler, yoğun olarak yaşadıkları yerlere inşa edilen evlere yerleşir ve çoğalmaya devam eder. Birçok hastalığın taşıyıcısı olabilecekleri gibi ısırmaları halinde deri hastalıkları da meydana gelir. Ev ilaçlama yöntemleri, haşerelerin verebileceği zararları gidermek adına yapılır.

Ev İlaçlama

Ev İlaçlama Yöntemleri

Ev ilaçlama yapılmadan önce ilk olarak evde alan kontrolü yapılmalı ve yaşayan haşere türleri tespit edilmelidir. Hamamböceği, pire, akrep, sinek gibi birçok haşere evinize yuva yapmış olabilir. Tüm böcekler için etkili yöntemler vardır. Aynı zamanda sadece hamamböceği olması durumunda farklı bir yöntem kullanılır.

Sıvı İlaçlama: Ev ilaçlamada en çok tercih edilen yöntemdir. Bu yöntemle, farklı haşere ve sürüngen türleri etkisiz hale getirilmektedir. %100 etkilidir ve kısa sürede tüm haşerelerin temizlenmesini sağlar. Sıvı ilaçlama, kendi içinde ikiye ayrılmıştır;

1. Kokusuz Sıvı İlaçlama: Kokusuz sıvı ilaçlama, tüm haşere türlerinde etkili olan bir yöntemdir. Kokulu yönteme göre etkisini daha uzun göstermesi dışında farkı yoktur. Kokusuz sıvı ilaçlamada evde kalmanızın sakıncası yoktur. Etrafa zararlı bir koku yayılmadığı için bitkileriniz ve evcil hayvanınız zarar görmez.

2. Kokulu Sıvı İlaçlama: Kokulu sıvı ilaçlama etkisini 1-2 gün gibi daha kısa sürede gösteren bir yöntemdir. Bu yöntemde yüzeylere temas eden sıvılardan gelen koku, böceklerin etkisiz hale gelmesini sağlar. Kokulu sıvı ilaçlama yapılırken evde olmamalı, ilaçlama sonrasında temizlik yapmalısınız. Evcil hayvanlar zarar göreceği için evde olmamaları gerekir.

Jel İlaçlama Yöntemi: Jel ilaçlama tekniği, özellikle hamamböcekleri üzerinde etkili olan bir yöntemdir. Farklı böcek türlerine de etki gösterir.

• Böceklerin yaşadığı alanlara jel sürülür ve jelin kokusuna giderek yiyen böcekler etkisiz hale gelir.
• Jel ilaçlama yönteminde etrafa koku yapılmadığı için evde kalmanızın sakıncası yoktur.
• Bu yöntemde evcil hayvanlar ve bitkiler etkilenmez.
• Etkili ve etkisi uzun süre devam eden bir yöntemdir.

Fare İlaçlama

Ev İlaçlama - Resim : 2

Ev ilaçlama hizmetlerinden biri olan fare ilaçlama, farelerin etkisiz hale gelmesini ve çoğalmasını engelleyen bir yöntemdir. Fare türleri evinizde yaşamaya başladığında birçok alana girebilir. Hastalık taşımaları, farklı alanlarda gezerek mutfağınıza girmesi gibi etkenlerden dolayı farelerin kısa sürede evlerden çıkarılması gerekir.

Fare yaşayan evlerde hijyen sağlamak mümkün değildir. Çok hızlı hareket eden bu canlıları yakalayarak dışarı çıkarmanız zor olduğu için ilaçlama yöntemini tercih edebilirsiniz. Evde yaşayan fare türlerine göre en etkili olan ilaca karar verilir.

İlaçlama yöntemine karar verirken evinizde alan incelemesi yapılır. Fare türü ve yaşam alanları doğrultusunda mum blok ve pasta yöntemlerinin kullanılması mümkündür. Fare ilaçlama, etkisini kısa sürede gösterir ve uzun süre devam eder.

İlaclama.com.tr olarak 25 yıllık mesleki tecrübemizle tüm fare türlerini çok iyi tanıyoruz. Evlerde ve dış alanlarda fare ile mücadele ederken dikkat edilmesi gereken kurallarını çok iyi biliyor ve %100 Memnuniyet garantili olacak şekilde fare ilaçlama hizmetimizi sizlere sunuyoruz.

Dış alanlarda ve otopark alanlarında özellikle lağım fareleri ciddi tehdit oluştururken, evlerde ise ev fareleri ciddi rahatsızlık vermektedir. Her türün mücadelesi kendi içinde farklılaşmaktadır.

Farelerin bulundukları mekanlara göre bile kullandığımız ilaçlama teçhizatları ve fare zehirlileri farklılık göstermektedir.

Fareler ciddi hastalıklar bulaştırabilirler ve maddi zararlar verebilirler. Mutlaka bizi arayın

Haşere İlaçlama Yöntemleri

Haşereler, çeşitli hastalıkların taşıyıcısı olduğu için evde hijyenik bir ortam sağlanmasına izin vermez. Evcil hayvan ve bebek olan evlerde haşere olması sağlık sorunları yaşamalarına neden olmaktadır. Ev ilaçlama yöntemleri ile haşerelerin tamamı etkisiz hale getirilebilir.

Evde kullanılan haşere ilaçlama yöntemleri jel ilaçlama ve sıvı ilaçlama teknikleridir. Her iki yöntem de oldukça etkilidir ve etkileri uzun süre devam eder. İlaçlama yöntemine karar verilmeden önce evde analiz yapılmalı, böcek türlerine göre en uygun ilaca karar verilmelidir.

Haşere ilaçlama yöntemlerinin etkili olması için Eylül ve Ekim aylarını beklemek gerekir. Bu dönemlerde yumurtaları çatlamaya başlar. Yumurtalar çatlamadan ilaçlama yapıldığında böcekler ilaca bağışıklık kazanabilir ve ilaçlama etkisi çok kısa süre sürer.

Evlerde haşereler olabileceği gibi farklı sürüngenler de yaşayabilir. Özellikle yeşillik alanlara inşa edilen evlerde sürüngen ve haşere görülme ihtimali yüksektir. Bu durumda ev ilaçlama teknikleri ile sürüngenlerin etkisiz hale getirilmesi mümkündür.

Sürüngen ilaçlama tekniği uygulanmadan önce uzman bir ekiple sürüngenlerin türleri ve yaşam alanları tespit edilir. Yılan gibi tehlikeli birçok sürüngeni etkisiz hale getirecek ilaçlar mevcuttur. Analizler sonucunda en uygun ilaca karar verilir ve ilaçlama yapılır.

S.S.S

Kokusuz İlaçlama Yaptırmak Etkili Olur Mu?

Kokusuz ilaçlama etkili bir ilaçlam yöntemi olup özellikle tavsiye ettiğimiz yöntemlerden biridir.

Akrep İçin Yapılan İlaçlama Var Mı?

Akrepler için genellikle sıvı ilaçlama yöntemlerini tercih ederiz ve etkilidirler.

Böcek İlaçlama Ne Kadar Etkili?

İlaclama.com.tr olarak sunduğumuz Böcek ilaçlama hizmetlerine %100 Memnuniyet garantisi veriyoruz. Garantili etkili bir yöntemdir.

Ev İlaçlama ile ilgili etiketler ev ilaçlama fare ilaçlama
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.