Euro bölgesinde 2022 yıl sonu enflasyonu nasıl şekillenecek?

Avrupa Merkez Bankası, bu ay yayınladığı raporda Euro bölgesi için yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 1,8 olarak paylaşırken, Hollanda Merkez Bankası başkanı Klaus Knot, enflasyonun yüzde 2'nin üzerinde kalmasını olası olarak yorumladı.

Pandemi döneminde yaşanan tedarik zinciri aksaklıkları ve yükselen enerji maliyetleri sebebiyle Euro bölgesinde beklentilerin oldukça üzeri olan yüzde 4,9 seviyesinde seyreden enflasyon için Avrupa Merkez Bankası ve ülkeler çözüm bulmaya çalışırken, 2022 yıl sonu enflasyonu için de öngörüler belirginleşmeye başlıyor.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Aralık ayında yayınladığı raporda Euro bölgesinde enflasyonun 2022 sonrasında yüzde 1,8'e düşeceği öngörüsünü paylaşırken, ECB üyesi ve Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klaus Knot enflasyonun yüzde 2'nin üzerinde seyredebileceği düşüncesini paylaştı.

Knot, iyimser olduğunu kaydetmekle birlikte enflasyonun AMB'nin öngörülerini aşabileceği değerlendirmesini yaptı.

Yüksek enflasyonun sorun yarattığını belirten ECB Başkanı Christine Lagarde, bu ay yaptığı açıklamada 2022'de faiz artırımının olası olmadığını aktarmıştı. Knot'a göre ise enflasyonun önümüzdeki yıl beklenenin üstünde seyretmesi durumunda 2023 yılında politika faizinde artırım kanaati ağır basacak.

Euro bölgesinde 2022 yıl sonu enflasyonu nasıl şekillenecek? ile ilgili etiketler Avrupa Merkez Bankası Christine Lagarde Politika faizi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.