Etna Yanardağı patladı! Türkiye'yi etkileyecek mi? Meteoroloji'den açıklama geldi

İtalya'da bulunan ve dünyanın en aktif yanardağlarından olan Etna Yanardağı ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

Etna Yanardağı'nın harekete geçmesinin ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yanardağın kül bulutlarının Türkiye'yi etkielyip etkilemeyeceği konusunda açıklama yapıldı.

"TÜRKİYE'Yİ ETKİLEMEYECEK"

Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Etna kaynaklı kül bulutlarının ülkemizi etkilemesi beklenmemektedir" denildi.

İşte açıklamanın tamamı:

"Avrupa'nın en aktif yanardağı olan İtalya'daki Etna Yanardağı 21-22 Mayıs 2023 tarihlerinde yeniden faaliyete geçmiştir. Genel Müdürlüğümüzce son yapılan HYSPLIT Tahmin Modeli ileri yörünge analizlerine göre, Etna kaynaklı kül bulutlarının Yunanistan'ın güneyinden geçerek deniz üzerinden doğuya doğru hareket etmesi beklenmektedir. Söz konusu Etna kaynaklı kül bulutlarının ülkemizi etkilemesi beklenmemektedir. Genel Müdürlüğümüzce kül bulutlarının hareketi 7/24 esasına göre takip edilmektedir"

Etna Yanardağı patladı! Türkiye'yi etkileyecek mi? Meteoroloji'den açıklama geldi ile ilgili etiketler İtalya Meteoroloji Genel Müdürlüğü
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.