Eski İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

İSKİ skandalı ile tanınan ve İstanbul'daki su temin sıkıntısıyla tanınan eski İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel yolsuzluklarla gündeme gelmişti. Peki Ergun Göknel kimdir? Kaç yaşında? Nereli? İşte Ergun Göknel hakkında merak edilen detaylar...

90'lı yılların başlarında İstanbul tarihinin en susuz dönemini yaşayan vatandaşlar, içme suyu temin etmekle görevli kurumu İSKİ'nin döneminin görevli Genel Müdürü Ergun Göknel'in skandalıyla sarsılmıştı. İSKİ'nin ihalelerini paravan olarak kurduğu şirketlere verdiği ve ihaleler üzerinden büyük yolsuzluklar yaptığı ortaya çıkan Ergun Göknel, yurtdışındaki banka hesaplarına el konulmuştu. Peki Eski İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel kimdir? Kaç yaşında? Nereli? İşte ayrıntılar...

ERGUN GÖKNEL KİMDİR?

Ergun Göknel 9 Nisan 1937, İstanbul'da doğmuştur. Göknel, ilk ve ortaokulu Şişli Terakki'de liseyi ise İstanbul Îngiliz Erkek Okulu'nda okumuştur. Ardından Stuttgart Üniversitesi'nden Kimya Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Bunun yanı sıra Göknel, doktorasını aynı üniversitede tabii bilimler alanında yapmıştır.

Çeşitli şirketlerde yöneticiliğin ardından Nisan 1989-93 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ'de Genel Müdürlük yaptı. 

İSKİ'nin Genel Müdürü Ergun Göknel'in görev sırasında, İSKİ aracılığıyla başta olmak üzere büyük yolsuzluklar yaptığı ortaya çıktı. Yolsuzluk olayının ortaya çıkması ise Göknel'in eşi ile olan ilişkisinin bozulmasıyla ortaya çıktı. Zira bir akşam vakti Ergun Göknel, işten eve dönmüş ve eşi Nurdan Erbuğ'la beraber akşam yemeği sırasında eşine boşanma teklif etmiştir. Böylece Türkiye genelinde SHP ve sosyal demokratların imajını çok şiddetli sarsan skandalın fitili böylece ateşlendi.

Boşanma teklifinin nedeni ise, Ergun Göknel'in İSKİ'de sekreteri olan ve kendisinden 29 yaş küçük olan Feray Karvar ile ilişkisi olduğu söylenmektedir. Göknel, eşi Erbuğ'a, boşanmak için de 1 milyon dolara yaklaşan bir tazminat ödemeyi kabul etmiştir, ancak bu tazminat değeri, Göknel'in genel müdürlükten aldığı maaşın hayli üzerinde olması dikkatleri üzerine çekmiştir.

Eski İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

Göknel'in bu parayı nereden bulduğu sorgulanmaya başlanmasının ardından yaptığı yolsuzluklar ortaya çıkmıştır.

Yolsuzluk kapsamında davaya çıkarılan sanıklar, 25 Ekim 1993'te satın alınan klorun bedelinin yüksek gösterilerek yolsuzluk yapıldığı suçlamasıyla hakim karşısına çıkmıştır. 6 Aralık 1993'te de davanın tutuklu zanlılarından İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel'in İsviçre'de bulunan Amerikan Discon Bank'ta 30 000 dolar ve 670 000 Alman Markı bulunduğu saptandı. Göknel'in tüm hesaplarına tek tek el konulurken, İsviçre'deki paranın da iadesi de istenmiştir. Bunun yanı sıra, eşiyle yaptığı sözlü boşanma protokolüne uymadığı gerekçesiyle Göknel'in eşi Erbuğ'a ödediği 1 milyon dolara yaklaşan tazminata, Mali Şube aracılığıyla el konmuştur.

Eski İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel kimdir? Kaç yaşında? Nereli? - Resim : 2

İhale yolsuzluğu davasında Ağustos 1993 Ağustos- 1998 Bayrampaşa ve Eskişehir Kapalı Cezaevleri ile Keçiören ve Kalecik Açık Cezaevlerinde kalmıştır. Ağustos 1998'de salınan Göknel, tekrar kendi şirketi altında çalışmaya devam etmiştir.

05.06.2023 tarihli bir Facebook paylaşımında mesai arkaşı Celal Kodamanoğlu, Ergun Göknel'in hayatını kaybettiğini duyurdu.

Eski İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel kimdir? Kaç yaşında? Nereli? ile ilgili etiketler İSKİ İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.