Eski bir mezarı açan arkeolog, kan kusup, halüsinasyonlar gördü

Bir arkeolog, daha önce hiç açılmamış eski bir Mısır mezarına girmesinin ardından hastalanıp kan öksürmeye ve halüsinasyon görmeye başladığını iddia etti.

Haberimize konu olan arkeologun açıklamalarından önce 1920'lerde, bir hikayeye göre Howard Carter'ın mezar araştırma ekibinin üyeleri, Tutankhamun'un mezarını keşfedip açtıktan kısa bir süre sonra öldüler. Bazıları ölümlerinin çevreye salınan tehlikeli maddeler nedeniyle olduğuna inanırken, diğerleri mezarın lanetli olduğunu düşünüyordu.

Bir Mısırbilimci olan Ramy Romany, Mısır mezarlarının lanetinin gerçek olduğuna inandıracak bir olay yaşadı. Los Angeles'ta yaşayan Mısır doğumlu belgeselci, gerçeği aktarmak için daha önce açılmamış bir mezara girdi. Discovery Channel'ın Mummies Unwrapped programı için çekim yaparken Romany, eski bir Mısır firavunu olan Akhenaten'in mezarına girdi.

Romany, "Akhenaten hakkında daha fazla şey öğrenmeye çalıştığım için oraya gittim" dedi.
"O mezarın içine girdim ve tam anlamıyla 600 yıldır açılmamıştı." dedi.

Romany, ekibinin, mezara bir taşı kırıp içeri girdikten sonra tüm yılanların 'sürünerek dışarı çıktığını' duyduklarını söyledi.

Eski bir mezarı açan arkeolog, kan kusup, halüsinasyonlar gördü

"İçeri girip çekime başlıyoruz ve o mezarın altına giriyorum. Bir şeyler buluyorum, ağır nefes alıyorum falan ve içeride yarasalar var. Koku çok korkunç ve o mezardan ayrıldım ve kendimi iyi hissetmedim." 

"Ertesi gün, yatakta korkunç durumdaydım. Ateşim vardı."

Öleceğini sanan Romany, "Doktorlar geldi, kan öksürüyordum." dedi.

"Halüsinasyon görüyordum ve karım benim için gerçekten çok korkmuştu ve nasıl hayatta kaldığımı bilmiyorum."

Romany "Doktorlardan hiçbiri ne olduğumu gerçekten bilmiyordu, bana bir sürü antibiyotik verdiler ve onlara nerede olduğumu anlattım ve 'Yarasalar, yılanlar, toz her ne iseler için pek iyi bir kombinasyon değil. Bu semptom kombinasyonunu görmediğimiz herhangi bir şey olabilir ama umarım bu antibiyotikler işe yarar diye düşündüm' ve işe yaradı." dedi.

Eski bir mezarı açan arkeolog, kan kusup, halüsinasyonlar gördü ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.