Ertuğrul Özkök Hürriyet'e hâlâ nasıl TUTUNABİLİYOR?

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, bugünkü köşe yazısında, kült "Tutunamayanlar" romanının yazarı Oğuz Atay'ın ölümünü, öldüğü gece evinden kaybolan güncesini ve yıllar sonra ortaya çıkış hikayesini kaleme aldı. Özkök, yazısının satır aralarında siyasi mesajlar vermeyi ihmal etmedi! Hürriyet yazarı, cezaevinde bulunan Osman Kavala'yı "servetini insan haklarının gelişmesine vakfetmiş biri" olarak tanımladı. Özkök'ün bu tanımı, "Bu anlayış ile Hürriyet'e nasıl tutunuyor?" sorusunu beraberinde getirdi

Türk edebiyatının usta yazarlarından Oğuz Atay 13 Aralık 1977'de hayatını kaybetti. O geceye ait gizemli bir olay ise bugünlerde yeniden gündeme geldi.

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Atay'ın öldüğü gece yaşananları bugünkü köşe yazısında masaya yatırdı. Hürriyet haber merkezinde uzun yıllar birlikte görev yaptığı, gazeteci ve şair Sefa Kaplan'ın kitabından edindiği bilgilerden yola çıkan Özkök, yaşananlara farklı bir perspektif getirdi.

Atay'ın öldüğü gece evinden kaybolan güncesi konusuna değinen Özkök, güncenin 7 yıl sonra ortaya çıkarılıp yayınlanması ile ilgili de 'olağan şüphelilerin' isimlerini şöyle sıraladı:

"Engin Ardıç, Barlas Özarıkça, Ayhan Aktar, Gürsel Göncü, Enis Batur, Ömer Madra, Murat Belge ve Osman Kavala..."

"HAYATINI İNSAN HAKLARININ GELİŞMESİNE VAKFETMİŞ BİRİ"

Özkök'ün, ismini yazısının sonuna sakladığı Osman Kavala ile ilgili sarf ettiği ifadeler ise oldukça dikkat çekiciydi.

Hürriyet yazarı, Gezi Parkı olaylarının finansörü olduğu iddia edilen ve şu anda cezaevinde bulunan Kavala'yı 'bütün hayatını ve servetini Türkiye’de demokrasinin ve insan haklarının gelişmesine vakfetmiş biri' olarak tanımladı.

Özkök, Kavala ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bir de bu olayda hiç adı geçmeyen biri var. Osman Kavala. Türkiye’nin en zengin ailelerinden birinin oğlu. Ama bütün hayatını ve servetini Türkiye’de demokrasinin ve insan haklarının gelişmesine vakfetmiş. 1987 yılında Oğuz Atay’ın güncesini basan İletişim Yayınları’nın gizli finansörü de o. Halen cezaevinde."

ERDOĞAN'IN OSMAN KAVALA AÇIKLAMALARI

Muhalif çevreler tarafından "iktidarı desteklediği ve yandaş olduğu" gerekçesi ile sıkça eleştirilen Demirören Medya Grubu'na ait Hürriyet gazetesinde bu ifadelerin yer alması ise büyük yankı uyandırdı.

Bilindiği gibi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı olayları ile Türkiye'nin gündemine giren Osman Kavala ve ailesi hakkında oldukça sert ifadeler kullanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kavala'yı "George Soros’un Türkiye ayağı" olarak gördüğünü gizlememiş ve Gezi Parkı davasında beraat alsa da "milletin gözünde Gezi'de yer alanların hükmünün değişmeyeceğini" ifade etmişti.

Daha sonra yaptığı bir açıklamada ise "Gezi olaylarının finansörü olanlarla, Kavalalarla, onlarla hiçbir zaman biz bir arada olamayız. Ve biz Kobani'yi unutamayız. Biz Diyarbakır'da bizim Kürt kardeşlerini öldürenlerle onların savunuculuğunu yapamayız." diyerek tepkisini dile getirmişti.

Cumhurbaşkanı ayrıca, Boğaziçi Üniversitesi olayları ile ilgili olarak Kavala'nın eşi Ayşe Buğra'yı eleştirmiş ve Buğra'yı da "provakatörlükle" suçlamıştı.

TUTUNMAYI İYİ BİLİYOR!

Tüm bu gelişmeler üzerine, Ertuğrul Özkök'ün "iktidarı desteklediği" gerekçesiyle muhalefet tarafından eleştirilen Hürriyet gazetesinde Osman Kavala'yı "özgürlük savaşçısı" olarak tanımlaması medya sicili açısından özel bir anlam taşıyor.

Türk medyasında pekçok koltuk, çok daha ufak siyasi anlaşmazlıklar ya da krizler nedeniyle el değiştirirken, Ertuğrul Özkök'ün yıllardır muhalif olduğu bir anlayışı temsil eden gazetesinde özgürce kalem oynatması, "Özkök, Oğuz Atay'ın 'tutunamayanları' aksine, köşesine tutunmayı çok iyi biliyor." şeklinde yorumlanıyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ




Ertuğrul Özkök Hürriyet'e hâlâ nasıl TUTUNABİLİYOR? ile ilgili etiketler Ertuğrul Özkök Hürriyet Osman Kavala Gezi parkı Oğuz Atay
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.