Ersoy Dede kovuldu mu?

TRT Ana Haber sunucusu Ersoy Dede’nin nitelikli dolandırıcılıkla suçlanan işadamı Sezgin Baran Korkmaz ile ilişkileri nedeniyle ekrandan uzaklaştırıldığı iddia ediliyor.

TRT Ana haber sunucusu Ersoy Dede, önceki gün ana haber bültenini ‘nasipse yarın akşam görüşmek üzere’ diyerek kapattı. Ama nasip olmadı.

Çünkü ertesi gün yayına çıkmadı.

Dede seyirciye randevu verdiği halde neden ekranda yoktu?

İddialara göre üst yönetimden Ersoy Dede’ye ‘Bugün ekranda yoksun’ denmişti.

Medya koridorlarında dedikodular kaynamaya başlayınca oda tv Ersoy Dede’ye işin aslını sordu. O da ‘eşimle planlama yaptık yıllık izindeyim’ açıklamasında bulundu.

Bir gün önce ‘Yarın akşam buluşmak üzere’ diyen Dede, izne çıkacağını unutmuş muydu yoksa izin açıklaması bir yalan mıydı.

Superhaber’e ulaşan bilgilere göre TRT yönetimi Ersoy Dede’ye ‘Artık Ana Haber’de yoksun’ dedi.

Nedeni, ABD hazinesini dolandırarak Türkiye’ye getirdiği paraları aklamak, nitelikli dolandırıcılık ve zor durumdaki şirketlere çökmekle suçlanan, mal varlığı dondurulunca yurt dışına kaçan, geçtiğimiz günlerde de Avusturya’dan ABD’ye iade edilen işadamı Sezgin Baran Korkmaz ile kurduğu etik dışı ilişkil iddialarıydı.

Ersoy Dede kovuldu mu?

TRT Ana Haber sunucusu Ersoy DEDE, Sezgin Baran Korkmaz’a sürekli övgüler yağdıran paylaşımları ve yönettiği internet sitesinde Korkmaz’ın PR’ını yapan haberleriyle dikkat çekmişti. Hepsinden öte bu işadamının sık sık para aldığı iddia edilen gazeteciler arasında da adı geçiyordu.

Ersoy DEDE, bir kaç yıl önce halen BAE’de bulunan yeraltı dünyasının ünlü ismi Sedat Peker’e açıktan ve abartılı destek paylaşımları ile öne çıkmış bir isimdi.

Bu iddialar son 1 hafta içinde yeniden dolaşıma sokulunca TRT yönetiminin Ersoy Dede’ye ekran yasağı getirdiği konuşuluyor. Bu yasağın geçici mi yoksa kalıcı mı olduğu konusunda bir açıklama yok ancak bugün de ekrana çıkmayan Dede’nin ismi önümüzdeki haftanın spiker planlama çizelgesinde de yer almadı.

TRT’nin haber sunucuları çizelgesinde Ersoy Dede’nin yerinde Canan Yener Reçber’in adı yazılı.

Asıl önemli noktaya gelince...

TRT Ana Haber bülteni artık Ankara’dan sunulacak.

Haber Merkezi’ne bu karar iletildi.

Bilindiği gibi Ersoy DEDE ana haberi Istanbul stüdyolarından sunuyordu.

Ersoy Dede kovuldu mu? ile ilgili etiketler Ersoy Dede sezgin baran korkmaz trt 1 ana haber
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.