Erol Mütercimlerin akıl sağlığı yerinde mi?

Katıldığı bir televizyon programında imam hatiplere ilişkin çirkin ifadeler kullanan Erol Mütercimler hakkında mahkeme çarpıcı bir karara vardı. Mahkeme, Mütercimler'in Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevkini istedi. Hastanede akıl sağlığı yerinde mi diye araştırılacak olan mütercimlerin skandal sözlerini makul gerekçelerle savunamadığı öğrenildi.

Yazar Erol Mütercimler katıldığı bir televizyon programında imam hatipliler hakkında iftira ve hakaretlerde bulunmuştu.

Bu skandal sözleri üzerine İHL derneği ve birçok kişi tarafından Mütercimler hakkında suç duyurusu yapıldı.

AKIL SAĞLIĞI İNCELENECEK

İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesinde skandal sözleri nedeniyle yargılanmaya başlanan Erol Mütercimler'in davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı.

İlk duruşma için avukatlarıyla birlikte İstanbul Adalet Sarayına gelen Mütercimler çirkin iftiraları için savunma verdi. Mütecimler'den şikayetçi olan İlim Yayma Cemiyeti'nin avukatı Selçuk Kar, "İlim Yayma Cemiyeti adına şikayette bulunuyoruz. İlim Yayma Cemiyeti kurulduğu tarihten beri bu okulları desteklemiş ve devamlı yardım etmiştir" ifadesini kullandı.

"AKIL SAĞLIĞI KONTROL EDİLSİN" TALEBİ

Sanık Erol Mütercimler'in verdiği savunmaya göre ne dediğinin farkında olmadığının anlaşıldığını belirten Kar taleplerinde, "Sanığın kendi beyanlarından yola çıkarak cezai ehliyetinin olup olmadığı hususunda Bakırköy devlet hastanesine sevkinin yapılarak cezai ehliyetinin araştırılmasını talep ediyorum" diye konuştu.

GELİR BEYANINDA YALAN!

Avukat Kar, "Ayrıca sanık kimlik tespiti sırasında 3 bin lira geliri olduğunu beyan etmiştir. Bu durumun araştırılmasını talep ediyoruz. Kimliği hakkında yalan beyanda bulunmak suçtur. Biz suç izaf etmiyoruz. Sadece bu hususun araştırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme, savunmaların ardından duruşmaya üç ay ara verdi.

ÜNİVERSİTEDEN AYRILMAK ZORUNDA KALMIŞTI

Mütercimler, katıldığı televizyon programında imam hatiplileri kast ederek "... imam hatipten mezun olmuş olanlar karşımıza bakın ne olarak çıkıyor; cinsi sapık, sahtekâr, ahlaksız..." ifadelerini kullanmıştı. Skandal ifadelerin ardından kamuoyu tepkisi üzerine Mütercimler'in öğretim üyesi olduğuHaliç Üniversitesi Rektörlüğü soruşturma başlatmış, Mütercimler bu görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

1,5 YILA KADAR HAPİSLE CEZALANDIRILMASI İSTENİYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Bilal Erdoğan'ın aralarında bulunduğu 16 kişi ile bazı kurum ve kuruluşlar Mütercimler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Mütercimler hakkında "halkın bir kesimini sosyal sınıf din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Erol Mütercimlerin akıl sağlığı yerinde mi? ile ilgili etiketler Erol Mütercimler hakaret dava Duruşma imam hatipler akıl sağlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.