Erken emeklilikte yeni detaylar ortaya çıktı! Bu mesleklerde çalışanlar 5 yıl daha erken emekli olabiliyor!

Türkiye’de EYT ile gelen düzenleme sonrasında birçok emekliliğe ilişkin birçok yeni detay da gündeme geldi. SGK’dan yapılan açıklamada bazı meslek grupları için 5 yıl erken emeklilik imkanı doğdu!

Türkiye’de 2023 yılı itibariyle emeklilik ve çalışma hayatına ilişkin birçok yeni düzenleme devreye giriyor. Özellikle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda yapılan yasal düzenleme sonrasında emeklilikle ilgili diğer konular da gündeme geldi.

Her mesleğin kendine göre zorlukları bulunsa da bazı meslek gruplarında risk faktörü daha yüksek olabiliyor. Mevcut uygulamada belirli meslek grupları için erken emeklilik imkanı ise bu kapsamda yer alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından bazı meslek grupları için sağlanan bu destek kapsamında ‘’yıpranma payı’’ ile erken emeklilik şansı sunuluyor.

BU MESLEKLERDE ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI DEVAM EDİYOR!

Erken emeklilikte yeni detaylar ortaya çıktı! Bu mesleklerde çalışanlar 5 yıl daha erken emekli olabiliyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından çeşitli meslek gruplarına ilişkin erken emeklilik fırsatı sunuluyor. Halk arasında yıpranma payı olarak da bilinen bu hizmet özellikle tehlikeli işlerde çalışanları kapsıyor.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında yer alan ‘’İtibari Hizmet Süresi’’ ile ayrıca nakit yardımların yapılması da sağlanıyor. Ek prim günü uygulaması ile 18 meslek dalında çeşitli haklar sağlanıyor.

EK PRİM GÜNÜ UYGULAMASI HANGİ MESLEKLERİ KAPSIYOR?

Türkiye’de mevcut yasalar kapsamında 18 meslek dalı ek prim günü hakkı ile birçok avantaj elde edebiliyor. Mesleklere göre verilen ek prim günü ise farklılık gösteriyor. Asit üretimi yapan yerlerde çalışan kişiler için 90 ile 180 gün arasında değişen her yıl ek prim günü hakkı sunuluyor.

Radyoaktif, radyoiyonizan maddelerle ya da büyün diğer korpüsküler emanasyon kaynakları yapılan işlerde çalışan kişiler için de her yıl 90 gün ek prim günü sağlanıyor. Bu tür mesleklerin yanı sıra ayrıca TSK bünyesinde çalışanlar, itfaiye ve yangın söndürme işlerinde görev yapanlar, TRT’de Basın Kartı Yönetmeliği’ne göre çalışanlar, Emniyet ve MİT mensupları da söz konusu olanaktan yararlanabiliyor. Bu meslekler için erken emeklilik imkanı sağlanıyor.  

Erken emeklilikte yeni detaylar ortaya çıktı! Bu mesleklerde çalışanlar 5 yıl daha erken emekli olabiliyor! ile ilgili etiketler erken emeklilik emekli EYT SGK
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.