Erivan Türkiye’de seçim sonuçlarını bekliyor! Erdoğan kaybederse Karabağ’a saldıracaklar!

Ermenistan’ın Dağlık Karabağ'a yaklaşık bir yıldan beri asker, silah, mühimmat ve gıda yığmasının nedeni ortaya çıktı. Azerbaycan’a savaş açarak kaybettiği yerleri geri almak isteyen Ermenistan’ın, Türkiye’de 15 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin sonucunu beklediği öğrenildi. Ermenistan’ın Erdoğan’ın seçimde kaybetmesi durumunda, Karabağ’a saldıracağı ifade edildi.

Türkiye 15 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine hazırlanıyor. Başta Amerika ve Avrupa olmak üzere, dünyanın gözünün Türkiye’de yapılacak seçimler de olduğu biliniyor.

ERMENİLER KATLİAMLARLA DAĞLIK KARABAĞI İŞGAL ETTİ!

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorunu, Sovyetler Birliği zayıflamaya başlayınca başladı. Ermeniler bu sırada, Karabağ'ın Sovyet Azerbaycan'dan Sovyet Ermenistan'a devredilmesine ilişkin taleplerini dillendirdiler. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki anlaşmazlık önce çatışmaya, 1990'lı yılların başlarında da geniş çaplı savaşa dönüştü. Rusların desteğinide alan Ermeniler, 1991’de Hankendi’ni, 1992’de Şuşa ve Hocalı’yı işgal etti. Daha sonra Laçın, Hocavend, Kelbecer ve Ağdere'yi de ele geçiren Ermeniler, 1993'te Ağdam'a girdi. Ağdam'ı, Cebrayıl, Fuzuli, Gubadlı ve Zengilan illerinin işgali izledi. Ermeniler bu süreçte Azerbaycan Türklerine karşı korkunç katliamlar yaptı.Bu süreçte, Azerbaycan topraklarının yüzde 20'si işgal edildi. Dağlık Karabağ’da yaşayan 1 milyona yakın Azerbaycanlı, yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldı.

AZERBAYCAN DAĞLIK KARABAĞ’DA ERMENİ İŞGALİNİ 30 YIL SONRA BİTİRDİ!

Ermeniler yaklaşık 30 yıl boyunca işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ’dan, Azerbaycan’ın sivil yerleşim bölgelerine 27 Eylül 2020 füze ve hava saldırıları yaptı. Bunun üzerine Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Ermeni güçlerinin bu saldırılarına aynı şekilde karşılık verdi. Azerbaycanlıları "Vatan Muharebesi" dediği 2. Karabağ Savaşı, 44 gün sürdü ve 10 Kasım 2020'de Ermenistan, yenilgisini kabul eden bildiriye imza atınca sona erdi.

Erivan Türkiye’de seçim sonuçlarını bekliyor! Erdoğan kaybederse Karabağ’a saldıracaklar!

ERMENİSTAN DAĞLIK KARABAĞ’DA PROVOKASYONLARA BAŞLADI!

Azerbaycan ve Ermenistan arasında, savaş sonrası ilk çatışma 13 Eylül 2022’de çıktı. Meydana gelen çatışmada Azerbaycan 50, Ermenistan ise 49 askerlerinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu sayının daha sonra 105 olduğu anlaşıldı. Bu ilk büyük çatışmanın ardından Azerbaycan ve Ermenistan arasında, bir yıl içinde çok sayıda çatışmalar yaşandı. Azerbaycan, Ermenilerin Rusya Barış Gücü askerlerinin göz yumması ile sivil araçlarla sınıra asker, silah, mühimmat, mayın, bomba ve gıda sevkiyatı yaptığını açıkladı.

 ERMENİSTAN SAVAŞ HAZIRLIĞI YAPIYOR!

Öte yandan Ermenistan’ın, Dağlık Karabağ'a çeşitli provokasyonlar ile yığınak yapmasının nedeni ortaya çıktı. Uluslararası diplomatik gözlemciler, Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’ı yeniden işgal etmek için fırsat kolladıklarını ifade etti. Ermenistan’ın Amerika ve Fransa gibi ülkelerinin gizli desteği ile ağır silahlar aldığını vurgulayan diplomatik gözlendiler, Rusya Barış Gücü’nden de rüşvet karşılığı destek aldığını belirtti.

ALİYEV ERMENİSTAN’IN ARKASINDAKİ ÜLKELERİ SERT BİR ŞEKİLDE UYARDI!

Ermenistan’ın tüm provokasyon ve sınıra yığınak yapmasının ardından Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'de, "Maalesef Ermenistan, 2. Karabağ Savaşı'ndan ders çıkarmadı. Ermenistan'da intikam isteyen güçlerin baş kaldırdığını görüyoruz. Yine Azerbaycan'a yönelik toprak iddialarında bulunuyorlar. Ermenistan yönetimini bu kirli işlerden kaçınması konusunda uyarıyoruz. Ermenistan'ın arkasında duran bazı ülkelere de işte buradan, işgalden kurtardığımız Talış köyünden bu kirli işlere son vermesi için uyarıda bulunuyoruz. Hiçbir dış güç, Azerbaycan devletinin ve halkının iradesini etkileyemez.”demişti.

ERİVAN YENİ SAVAŞ İÇİN GÖZÜNÜ TÜRKİYE’DE Kİ SEÇİMLERE DİKTİ!

Azerbaycan’a savaş açarak Dağlık Karabağ’da kaybettiği yerleri geri almak isteyen Ermenistan’ın, Türkiye’de 15 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin sonucunu beklediği söylendi. Türkiye’de yapılacak seçimlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaybetmesi durumunda Azerbaycan’a desteğin azalacağını düşünen Ermenistan’ın, seçim sonuçlarını beklediği kaydedildi. Bu arada Ermenistan’ın seçimlerde Erdoğan’ın kaybetmesi için Türkiye’de bulunan Ermenilere, seçimlerde Millet İttifakı’na oy vermeleri için gizlice haber yolladıkları da öğrenildi.

Erivan Türkiye’de seçim sonuçlarını bekliyor! Erdoğan kaybederse Karabağ’a saldıracaklar! ile ilgili etiketler Ermenistan Azerbaycan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.