Erdoğan-Sisi görüşmesi olacak mı? Bakan Çavuşoğlu tarih verip duyurdu...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye, Rusya, İran ve Suriye arasında yapılacak dışişleri bakanları seviyesindeki dörtlü zirvenin Mayıs ayının başında Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılacağını duyurdu. Erdoğan-Sisi görüşmesi olacak mı? sorusuna da cevap veren Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanlarımızın bir araya gelmesi seçim sonrasına kalabilir" dedi.

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu A Haber canlı yayınında Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı. 

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Süleymaniye'de PKK/PYD her yeri kontrol ediyor. Askeri operasyonlarımız sonuna kadar sürecek. 

ABD'NİN F-16 KARARI

ABD'nin Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi ile ilgili dengeyi bozduğunu görüyoruz. Silahsızlandırılmış adaları Yunanistan ihlal etti. ABD'nin verdiği zırhlı araçlar bu adalara gitti. ABD temiz bir ara buluculuk yapmak istiyorlarsa, daha objektif olmaları gerekiyor. F-16 konusunda yönetimin epey çaba sarf ettiğini gördük. Kongrede bazı itiraz edenler oldu, bunların da ikna edilmesi gerekiyor. ABD yönetimi kararlı durursa bunları aşabilirler. Kongre üzerinde son zamanlarda Ankara Büyükelçisi dahil yönetimin yoğun çalışmaları olduğunu görüyoruz. F-16 ile ilgili seçimi bekliyoruz gibi bir hava görmedik. F-16 bir partinin konusu değil, bu NATO üyesi bir ülkeye teslim edilecek bir durumdur. Biz baştan beri diyoruz, herhangi bir ön koşulla bunları almamız mümkün değil. ABD'de yönetiminin kongre üzerinde daha etkili anlatması gerekir. 

YUNANİSTAN İLE İLİŞKİLER

Sorunların çözümü için pozitif atmosfer devam etmeli. Yunanistan gerilimi tırmandırmamalı. Yunanistan tarafının her hangi bir konuda adım atması daha zor. Çünkü Yunan halkının tutumu çok daha katı. Bizim halkımız bizi destekliyor. Bu sorunlar çözülmediği sürece it dalaşı dediğimiz havada gerginlikler olabilir. Bu pozitif atmosfer de ortadan kalkabilir. Tüm gerginliklere rağmen karşılıklı jest olabileceğini de görüyoruz. Karşılıklı anlaşmaların devam etmesi gerekir. 

MISIR İLE İLİŞKİLER, SİSİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Büyükelçiler atanması konusunda Mısır'da yaptığımız toplantıda çalışmalara başladığımızı söylemiştik. Büyükelçi atama konusunda, atanacak büyükelçileri karşılıklı olarak belirleyebiliriz. Cumhurbaşkanlarımızın bir araya gelmesi seçim sonrasına kalırsa Sayın Şukri'nin Ankara ziyaretinde açıklayabiliriz. Bu hafta gelebilir. Mısır Kahire ziyaretimiz de son derece pozitif geçti. Artık yavaş yavaş somut adım atma zamanı gelmiştir. Kendisiyle büyükelçi atamasıyla ilgili çalışmalar başlattık. 

Liderlerin görüşmesi seçimden sonra olabilir. 

İSRAİL'DEKİ İSTİKRARSIZLIK

Netanyahu hükümetinin aldığı karar nedeniyle gerginlik olduğunu biliyoruz. 

 

Erdoğan-Sisi görüşmesi olacak mı? Bakan Çavuşoğlu tarih verip duyurdu... ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Recep Tayyip Erdoğan Mısır
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.