Erdoğan kabineyi topluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ni bugün toplayacak. 9 Haziran’da son toplantısını gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde, aradan geçen 20 günde yaşanan gelişmeler değerlendirilecek.

Külliye’de, maske takılarak ve sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılacak toplantıda, koronavirüs ile mücadele kapsamında 1 Haziran’da hayata geçirilen normalleşme adımlarının sonuçları ele alınacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sunum yapacağı toplantıda 1 Temmuz’da normalleşme kapsamında atılacak adımlar da gözden geçirilecek.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre toplantıda, Libya ve Akdeniz’de atılan adımların da gündeme gelmesi bekleniyor. Kısa bir süre önce Libya’ya giden Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bu temasla ilgili kabineyi bilgilendireceği belirtiliyor.

Libya Başbakanı Fayiz es- Sarrac ile yapılacak yeni iş birlikleri de bu kapsamda gündeme gelecek başlıklar arasında yer alıyor.

Terörle mücadelede atılan adımlar da yine kabine gündeminde olacak.

Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun terörle mücadele kapsamında yapılan son operasyonlar hakkında bir bilgilendirme yapacağı belirtiliyor. 

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.