Erdoğan, bugün Kazakistan Cumhurbaşkanı ile görüşecek: 1,3 milyar dolarlık yatırım anlaşması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile bir araya gelecek. Yaklaşık 1,3 milyar dolarlık yatırım anlaşmasının sağlanması bekleniyor. Ayrıca ziyaret, Tokayev’in Haziran 2019’da seçildikten sonra Türkiye’ye yaptığı ilk resmi ziyaret olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştireceği Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüşmesinin en önemli başlıkları, Rusya-Ukrayna savaşı ile doğu-batı güzergâhında Hazar Denizi geçişli Orta Koridorun geliştirilmesi gerektiği olacak.

TAŞIMACILIK ALANINDA TAM SERBESTİ

Bu kapsamda, Türkiye-Kazakistan arasında taşımacılık alanında tam serbestin sağlanması konusunda atılacak somut adımlar masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Nisan’da Tokayev ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye ile Kazakistan arasında taşımacılık alanında tam serbestinin sağlanması zarureti ortaya çıktığını, bu konuda somut adımlar atmanın faydalı olacağını ifade etmişti.

1,3 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM ANLAŞMASI

Bu doğrultuda, yaklaşık 1,3 milyar dolarlık yatırım anlaşmasının sağlanması bekleniyor. Ticaret hacminin önce 5 milyar dolara ardından 10 milyara dolara çıkarılması hedeflenirken, bu konuda önümüzdeki dönemde atılacak adımların da gündeme geleceği kaydediliyor.

Ülkenin önemli ticaret ve yatırım ortaklarından biri konumunda olan Türkiye, son 15 yılda Kazakistan ekonomisine 3,5 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Kazakistan’da 3 bin 500’den fazla Türk şirketi bulunuyor.

TOKAYEV'İN SEÇİLMESİ SONRASI İLK RESMİ ZİYARET

Öte yandan, ziyaret, Tokayev’in Haziran 2019’da seçildikten sonra Türkiye’ye yaptığı ilk resmi ziyaret olacak.

Erdoğan, bugün Kazakistan Cumhurbaşkanı ile görüşecek: 1,3 milyar dolarlık yatırım anlaşması! ile ilgili etiketler Erdoğan Kazakistan Cumhurbaşkanı yatırım anlaşma
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.