Salarha Tüneli açıldı! Erdoğan: 70 yıllık hayal gerçek oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salarha Tüneli Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Tünel ile trafiğin önemli bir bölümünü şehir içinden çıkartıp çevreyolu ile arka tarafa veriyoruz. Bu tünel Rize'nin 70 yıllık hayalidir. " dedi. Erdoğan, muhalefete seslenerek, "19 yılda siz ne yaptınız ki diye soruyorlar. Var mıydı bizim böyle tünellerimiz, viyadüklerimiz? Ben bu Bay Kemal'e ve CHP'ye sesleniyorum. Gelin de Rize'yi görün" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salarha Tüneli Açılış Töreni'ne katıldı.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Rize-Artvin Havalimanı açılmasıyla bu bölgedeki insan ve yük trafiği daha da fazlalaşacaktır. Tünel ile bu trafiğin önemli bir bölümünü şehir içinden çıkartıp çevreyolu ile arka tarafa veriyoruz. Bu tünel Rize'nin 70 yıllık hayalidir.

Deprem, sel ve toprak kayması, bulunduğu iklim ve coğrafi yapısı sebebiyle adeta ülkemizin kaderidir. Afetlerin ardından hemen enkaz kaldırma ve hasar tespit çalışmalarını hızla yapıyoruz. Süratle yeniden inşa ediyoruz. Karadeniz bölgemizde yakın zamanda Rizemiz de bu tür afetlerle karşılaşmıştır. Yakında bu bölgelere tekrar gelip çalışmaları yerinde göreceğim.

Son dönemde yaşanan afetleri müteakiben Rizemizin ilçe ve köylerindeki hasar tespit çalışmalarını da tamamlayarak hemen kolları sıvadık. 378 afet konutu, 10 dükkan ve 4 çay alım evini inşa ediyoruz. Karadeniz'in tamamıyla birlikte Rizemizin de en önemli sorunlarından olan çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için de çok önemli adımlar attık. Riskli alanları yıkarak yeniden inşa ediyoruz.

"BAY KEMAL'E VE CHP'NİN TABANINA SESLENİYORUM, GELİN DE RİZE'Yİ GÖRÜN, DİKİLİ AĞACINIZ YOK"

Sizlerle 2023'e kadar geçecek süreçte ve sonrasında da inşallah eser ve hizmet siyaseti ile hayallerimizi gerçeğe dönüştürmeyi sürdüreceğiz. Türkiye'de bir kesim var, 19 yılda siz ne yaptınız ki diye soruyor. Biliyorsunuz değil mi? Böyle bir soruyu ancak, ne kendisi, ne annesi babası bu ülkede yaşamamış olan birisi sorabilir. Şu Karadeniz'de, Samsun'dan Artvin'e kadar, gümrük kapısına kadar, neler yaptığımızı hepimiz biliyoruz değil mi? Rize'ye neler yaptığımızı biliyoruz değil mi? Var mıydı bizim böyle tünellerimiz, viyadüklerimiz var mıydı? Ben bu Bay Kemal'e ve CHP'nin tabanına sesleniyorum, gelin de Rize'yi görün, dikili ağacınız yok ağacınız.

"2023 SEÇİMLERİNE HAZIRLANIYOR MUYUZ?"

Cumhur İttifakı olarak birlik, beraberlik içinde 2023 seçimlerine hazırlanıyor muyuz, bir ve beraber miyiz? Bölünmeye asla fırsat vermeyeceğiz.

Salarha Tüneli açıldı! Erdoğan: 70 yıllık hayal gerçek oldu ile ilgili etiketler Rize Cumhurbaşkanı Erdoğan Salarha Tüneli açılış
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.