"Önce iş verilip sonra ihale mi yapıldı?"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in gazeteci Enver Aysever'in yapacağı atölye çalışmasının ihalesini iptal etmesinin ardından çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı. Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler, Aysever'in atölye çalışmasına ihaleden önce başladığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gazeteci Enver Aysever'in yapacağı atölye çalışması için yapılan 238 bin 500 liralık ihalenin yankıları sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in ihalenin iptal edileceğini açıklamasının ardından çarpıcı bir ayrıntı dikkat çekti. Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler, Aysever'in atölye çalışmalarına ihale öncesinde başladığını belirtti. Güler, bugünkü köşe yazısında "Soru şu; önce iş verilip sonra ihale mi yapılıyor? Yahut Ekim 2019'daki atölye başka mı?" İfadelerini kullandı.

Turgay Güler'in "Tunç Soyer bunu niye gizledi" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Okuryazarlık dersi versin diye Enver Aysever'e 238 bin lira vermek yanlış elbet. Ama daha büyük bir skandal var ortada.

Şimdi sıkı durun.

İhale sözleşmesinde şöyle yazıyor:

'İzmir ili mücavir alan sınırları içerisinde idarece belirlenecek yerlerde 01.02.2021-12.09.2021 tarihleri arasında 238 bin 500 lira bedelle'.

Yani Enver Aysever'e bu yılın şubat ayında başlayıp eylül ayına kadar devam edecek 7 aylık okuryazarlık kursu için 238 bin 500 lira verilecek deniyor.

Enver Aysever 'bu paranın hepsi benim değil' diyor.

Tunç Soyer '90 bin lirası Enver'in' diyor. Kalanı kimin? İhaleyi alan şirketin. Ama konumuz bu değil. Girin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sitesine bir bakın. Hatta İzmir'in yerel medya sitelerine de. Ne göreceksiniz biliyor musunuz?

Enver Aysever 19 Ekim 2020 tarihinde başlamış atölye çalışmalarına. İhaleden dört ay önce. Enver Aysever 'Ben sadece şu kadar alıyorum, gerisinden haberim yok' diyor ya hani. Niçin çıkıp da 'bir dakika arkadaşlar ben atölye çalışmalarına geçen sene ekim ayında başladım' demiyor?

Yemezler Enver!

Soru şu; önce iş verilip sonra ihale mi yapılıyor? Yahut Ekim 2019'daki atölye başka mı?

İzmir'in hali ortada. Bilmem ne kokusundan girilemeyen semtleri belli. Çöp dağları, çökmüş altyapısı ve dahası. Ama paralar Enver ve gibilere akıtılıyor.

Bu arada Enver'e sadece İzmir'den değil daha nice CHP'li belediyelerden akıtılıyor.

Yazık!

Enver Aysever'in okuryazarlık eğitimi verdiği o kurslardan mezun olanlara yazmaları için iki kitap tavsiye edeceğim.

Bunlardan ilki 'yandaşlığın' kitabı. Diğeri ise 'kitabına uydurma' kitabı.

Yazarlar mı bilmem ama yazsalar hayli ilgi görür.

Ve son bir not.

Şimdi birileri bu rezilliğe cevap vermek yerine her zamanki gibi 'asıl yandaş sizsiniz' diye söze başlayıp konuyu değiştirmeye, sulandırmaya kalkışacaklar.

Hadi başka kapıya.

Alnımız ak, başımız dik elhamdülillah.

Elhamdülillah."

"Önce iş verilip sonra ihale mi yapıldı?" ile ilgili etiketler Turgay Güler İzmir Büyükşehir Belediyesi ihale enver aysever
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.