En iyi kavurma nasıl yapılır? / VİDEO

En güzel kavurma nasıl yapılır? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Kavurma yaparken lezzetli olması için neler yapmalı? İşte Kurban Bayramı'nın vazgeçilmezi kavurmayı yaparken dikkat edilmesi gerekenler...

Kurban bayramlarının vazgeçilmezi olan kavurma, sade lezzeti ile herkesin beğendiği bir yemektir. Kendi başına dahi büyük bir keyifle yenebilen kavurma, çok basit olarak görülen bir yemek olsa da çoğu zaman yapılan kavurmalar istenilen yumuşaklığa ve lezzete sahip olmaz. Peki kavurma nasıl yapılır? Kavurma yapmanın püf noktaları, incelikleri… İşte kolayca yapabileceğiniz kavurma tarifi…

KAVURMA TARİFİ

500 gr et için
50 gr iç yağ
Yarım bardak su
Tuz
1 çorba kaşığı tereyağ (isteğe bağlı)

Ön hazırlık: Etler kuşbaşı doğranır. 1 gece buzdolabında dinlendirilir.

İç yağı tencerede eritiyoruz. Etlerimizi tencereye koyup suyunu bırakana kadar karıştırıyoruz. Kendi suyunu tamamen bırakıp renk değiştirdikten sonra yarım bardak suyu ekliyoruz. Ocağın altını kısıp kapağını kapatıyoruz ve bu şekilde 1.5-2 saat pişiriyoruz. Etler yumuşadıktan sonra tuzunu ekliyoruz. Kalan suyu çektikten sonra tereyağını ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kavurmamız hazır.

Afiyet olsun.

74e64fcc-909d-4fcd-9dc1-f144e3a2597e

Not*Çelik tencere kullanımı ısının daha iyi dağılmasını sağlar ve suyun hemen buharlaşmasına engel olur. Böylece etler daha iyi pişer.
* İç yağlar eritilirken yeterli miktarda yağ olduğunu düşünürseniz erimeyenleri etleri koymadan önce alabilirsiniz.

En iyi kavurma nasıl yapılır? / VİDEO ile ilgili etiketler kavurma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.